ARTIKELBayan Audio

Bayan Audio Docks - een eerste indruk

Redactie HiFi.nl | 28 oktober 2012 | Bayan Audio

We hadden het nieuws over de komst van Bayan Audio docking stations nog niet geplaatst –het Engelse merk heeft in Tes Audio een distributeur voor de Benelux gevonden–, of we mochten al een paar op de redactie verwelkomen.

Hans Hamersma (Tes Audio) spotte ons bericht, zag dat we in oktober thematisch meerdere docks voorbij laten komen, en stond prompt voor de deur met de Bayan 3, en topmodel Bayan 7.

De Bayan reeks bestaat, in tegenstelling tot wat de naamgeving doet vermoeden, niet uit zeven types, maar uit vier: de Bayan 1, 3, 5 en 7. Waarbij de Bayan 1 het kleinste type of ‘instapmodel’ is, met een prijskaartje van 169 euro. Met dit stijlvolle dock luister je muziek vanaf de iPod of iPhone, waarbij de iDevices ook automatisch opgeladen worden. Het apparaat levert 25 Watt output, heeft een 4 inch bas en een 1 inch driver aan boord.

Je kunt de iPod fysiek docken, waarbij je de (afstand van de) houder aan kunt passen aan de dikte van het toestel, om de juiste steun te bieden, en via de USB-poort aan de achterkant van het apparaat kun je tevens een iPad of andere tablet aansluiten. Daarnaast is er binnenkort ook een nieuwste generatie Bluetooth-module (4.0, A2DP, v1.2, app-X) voor aan de achterzijde beschikbaar, zodat je wireless kunt docken – ook met de iPhone 5, en tablets. De Bayan 1 en zijn grotere broers zijn vooralsnog verkrijgbaar in helder wit.


EDITORS' CHOICE