NIEUWS

Lekker warme hoofdtelefoon van Urbanears

Met het koudere weer in aantocht gaan we ons ook weer warmer kleden. Eén van de veel gebruikte stoffen in herfst- en winterkleding is tweed. Reden voor het Zweedse hoofdtelefoonmerk Urbanears om één van haar modellen, Plattan, aan te kleden met de stof.

Noem het een gadget, een grapje. Maar het kan ook zeker functioneel zijn. Want met kouder weer in aantocht, krijgt een hoofdtelefoon toch ook deels de functie om je oren warm te houden. Urbanears kleedde de Plattan bijna compleet aan met de authentieke stof van de traditionele Schotse kledingontwerper Harris Tweed. Zowel de hoofdband als de twee oorschelpen zijn verpakt in de uit honderd procent wol bestaande handgewoven stof.

Het ziet er niet alleen leuk uit, de Plattan voldoet ook aan de kwaliteitseisen van een hedendaagse hoofdtelefoon en kan hij worden opgevouwen tot de grootte van een vuist. Daarnaast bevat de Plattan nog een leuk foefje, de ZoundPlug. Door een hoofdtelefoon aan te sluiten op de ZoundPlug kan iemand meeluisteren naar wat jij luistert.

Urbanears presenteert overigens niet voor het eerst een bijzondere hoofdtelefoon. Eerder kwam het Zweedse merk bijvoorbeeld al met een hoofdtelefoon aangekleed met spijkerstof.

De special edition Harris Tweed x Urbanears Plattan komt vandaag beschikbaar in de webshop van Urbanears en moet zo’n 100 euro kosten.

EDITORS' CHOICE