REVIEWAvid

Avid Diva II SP

Jan de Jeu | 04 november 2012 | Fotografie Fabrikant | Avid

Ruim een jaar geleden vestigde ik uw aandacht op de Avid Reference Acutus SP. Een draaitafelontwerp waarvan ik vond dat het thuishoorde in een aparte klasse. Een draaitafel ook, die volgens mij behoorde bij slechts een klein handjevol draaitafels aan de top. Gedurende de luistersessies was ik 'deeply touched'.

Uit Music Emotion - Juli/Augustus 2012

Sindsdien heb ik mij altijd afgevraagd hoe de andere draaitafels van dit Britse merk zouden klinken. Allereerst natuurlijk de Limited Edition Anniversary. Maar de kans dat ik deze, in het kader van het tienjarig bestaan van Avid ontworpen, 'top of the line' draaitafel ooit nog eens zal kunnen beluisteren is klein. Er zijn er slechts tien van vervaardigd en deze exemplaren zijn reeds lang verkocht.

De tweede in de lijn is dus die prachtige door mij gerecenseerde Avid Acutus Reference SP en daaronder volgen nog vijf modellen. De Acutus SP, de Sequel SP, de Volvere SP, de Diva II SP en tenslotte de instapper van de reeks; de Diva II. In deze test gebruik ik dus de op één na goedkoopste draaitafel van Avid, de Diva II SP. Een draaitafel met een prijs van 3175 euro. De prijs is inclusief de aparte voeding, maar daarbij komen uiteraard nog wel de prijzen voor de toonarm en het element.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE