REVIEW

Avinity HDMI High-End Edition

Veel audiovisuele apparatuur wordt aangesloten met HDMI-kabels. Een directe verbinding in het digitale domein heeft vanzelfsprekend voordelen van kwalitatieve aard. Aan de andere kant is HDMI een secure interface. De indruk bestaat dat de hardware industrie deze interface opgedrongen krijgt door content providers. Die streven naar een gesloten systeem waarin het onmogelijk is om content af te tappen. Hollywood als 'Big Brother' die de distributie volledig wil controleren. Voor de consument blijft in ieder geval de uitdaging over om een zo goed mogelijke HDMI-kabel aan te schaffen. In de studio ligt derhalve de Avinity HDMI High-End Edition.

Uit Music Emotion - Juli/Augustus 2012

Avinity is een nieuw premium kabelmerk van Hama. In het programma staan inmiddels luidsprekerkabels, interlinks en videokabels (zoals Scart, coaxial, YUV, S-video en composiet). Met de komst van de HDMI High-End Edition is elke benodigde kabel voor hometheaters leverbaar. Hama zelf is een bekende naam in ons land. Maar aanvankelijk begon het met de firma Holst, een importeur van drogisterij artikelen.

Het werd een van de belangrijkste groothandels in ons land. In de jaren twintig werden fotoartikelen toegevoegd aan het leveringsprogramma. Die kwamen onder andere van Hama in Duitsland, een bedrijf dat in 1923 werd opgericht in Dresden en na de Tweede Wereldoorlog naar Monheim (Beieren) verhuisde. Velen zullen vertrouwd zijn met de indertijd door Hama geleverde accessoires, zoals dia viewers, blaaskwastjes en pijlaanwijzers.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE