NIEUWS

Tot 80 procent betere akoestiek met Stucacoustic

(ingezonden bericht)

Bewoners van een voormalig pakhuis in Zaandam zaten met de handen in het haar. Doordat de ruimtes erg hoog waren, hadden zij veel last van rumoer. Ze stonden zelfs op het punt om te verhuizen. Tot ze kennismaakten met Stucacoustic, een geluidsabsorberend pleisterwerk, waardoor de akoestiek in hun huis tot wel tachtig procent verbeterde.

“Iets eenvoudigs als televisie kijken was meestal niet te doen,” vertelt de bewoner. “Doordat er zoveel nagalm ontstond, moest het geluid vaak op maximaal volume. We stonden al op het punt om dan maar te verhuizen, tot we via het internet bij Stucacoustic uitkwamen.”

Door Stucacoustic kunnen bewoners blijven genieten van karakteristieke elementen in hun huis, maar dan met veel minder rumoer.

Het bleek een schot in de roos voor de bewoners van het rumoerige pakhuis. Dat rumoer ontstaat doordat er in bepaalde ruimtes te veel galm was. Maar dankzij de geluidsabsorberende werking van Stucacoustic werd de galm grotendeels weggenomen en ontstond een optimaal geluidscomfort in elke ruimte. De bewoners kunnen blijven genieten van de karakteristieke elementen in hun huis, zonder dat zij last hadden van rumoer.

Eenzelfde oplossing bracht Stucacoustic aan in het onlangs heropende Stedelijk Museum in Amsterdam. Het verschil tussen de ruimte met akoestisch plafond en de ruimtes zonder is uitzonderlijk.

Iets dat de dealer van het pleisterwerk niet verbaasde. “Doordat Stucacoustic de akoestiek sterk verbetert, verhoogt dat het comfort en de leefbaarheid van iedere ruimte. Bovendien is het plafond volledig naadloos, wat prachtig uitpakt in moderne interieurs. Deze plafondoplossing voorziet dus echt in een behoefte. Dat is ook te zien aan de Stucacoustic-projecten die al op onze planning staan.”

Stucacoustic is sinds kort op de markt in Nederland en wordt geleverd door dealers in heel Nederland. Kijk voor meer informatie op de website.


EDITORS' CHOICE