ARTIKEL

Woonbeurs Amsterdam 2008

PHOTO40 | 07 oktober 2008 | Fotografie PHOTO40

De woonbeurs in de Amsterdamse RAI is dé beurs om inspiratie op te doen voor je woning. Je vindt er dan ook alles op het gebied van interieur: meubelen, slaapkamers, badkamer, verlichting en, sinds een paar jaar, audio/video apparatuur. Audio- en videoapparatuur neemt een belangrijke plaats in onze woonkamers in. Het is daarom vreemd dat je daar bij de woonprogramma’s op tv helemaal niets van terug ziet. Gelukkig krijgen audio en video op de woonbeurs de laatste jaren meer aandacht. HiFi.nl bezocht de woonbeurs om wat impressies op te doen.


Philips

Philips loopt al sinds jaar en dag voorop in de ontwikkelingen op het gebied van ‘het nieuwe licht’. Zo kennen we al de Philips Ambilighting in LCD televisies en de Living Colors lichtarmaturen. Beiden werken met energiezuinige LEDs en kunnen iedere gewenste kleur aannemen. Philips presenteerde op de woonbeurs de nieuwe generatie Living Colors lamp. Een kleinere variant met een bediening op het armatuur zelf. Het oudere model moet worden bediend met een afstandsbediening.

Een nieuwe serie Philips spaar- en halogeenlampen. Deze lampen gaan het gevecht aan met met het verouderde beeld van de felle kille traditionele TL-spaarlamp. De nieuwe modellen geven een warm aangenaam licht dat we niet kennen van de oude spaarlampen. Ook heeft Philips een nieuwe lamp ontwikkeld met daarin een energiebesparende halogeenmodule die direct 30% energie bespaart maar wel alle eigenschappen van een normale gloeilamp bezit.


EDITORS' CHOICE