Syntaxis PHA-600 Geintegreerde Versterker en HD-1 Luidsprekers

In een tijdspanne van economische malaise en ijzersterke concurrentie getuigt het van durf om met gloednieuwe producten op de markt te komen, laat staan met een geheel nieuw merk! Het Nederlandse Syntaxis heeft het, uit naam van ontwerper Cees Ruijtenberg, aangedurfd om na jarenlange ontwikkeling met een tweetal bijzondere producten op de markt te komen. De HD-1 hybride elektrostatische luidspreker is alweer ruim een jaar op de Nederlandse markt te vinden, maar de eveneens hybride PHA-600 geïntegreerde versterker is een absolute primeur die in mei 2005 in productie is genomen. Wat is dan vervolgens mooier om deze twee producten die optimaal op elkaar zijn afgestemd aan een grondige test te onderwerpen. Verslag van een duo met Mediterrane trekjes.

Alweer een tijdje terug liep ik ontwerper Cees Ruijtenberg op de VAD show 2004 tegen het lijf. Cees ken ik al ruim 15 jaar als fervent luidsprekerbouwer en ondanks hier en daar wat grijze haren, was hij duidelijk nog steeds dezelfde persoon als ik mij van vroeger kon herinneren. Zijn huidige werkgever, Willem de Jong van Rhosonics Analytical, bleek ook een fervente muziekliefhebber te zijn en van het een kwam het ander.

Tegenwoordig werkt Cees aan zijn geesteskinderen via de aan Rhosonics Analytical ge├»nitieerde bedrijfsnaam Syntaxis Audio. Want meteen werd duidelijk dat hij ook in zijn priv├ę tijd de afgelopen jaren beslist niet heeft stilgezeten. Op de VAD show spraken we af dat ik een set van zijn nieuwste geesteskinderen thuis mocht ontvangen, bestaande uit de hybride Syntaxis HD-1 luidsprekers en de PHA-600 hybride versterker. Onlangs was het grote moment aangebroken en staan beide producten in al hun schoonheid voor mij. Meteen roepen de HD-1 luidsprekers herinneringen bij mij op aan de Metrum Pavanne.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE