Bowers & Wilkins in zee met Maserati

Redactie HiFi.nl | 27 september 2012 | Bowers & Wilkins

Geen hele grote verrassing wellicht, na het nieuws over de sponsoring eerder dit jaar, maar toch een heuse primeur: audiomerk Bowers & Wilkins en autofabrikant Maserati starten een brand partnership, met veel beloften voor de ontwikkelingen van high end carfi.

De samenwerking moet leiden tot nieuwe baanbrekende audio installaties, ontwikkeld door Bowers & Wilkins samen met Maserati, en exclusief beschikbaar in Maserati sportauto’s vanaf 2013.

Het partnerschap met Maserati is aangekondigd tijdens de Autoshow van Parijs door de CEO van Maserati, Harald Wester, en de Vice President van Bowers & Wilkins, Evert Huizing. “Als je kijkt naar de waardes die beide bedrijven hebben, is een samenwerking een logische stap”, zo stelt Wester. “Zowel Maserati als Bowers & Wilkins hebben een rijke geschiedenis van traditioneel vakmanschap en perfecte engineering. Beide merken zijn uiterst toegewijd en verleggen de grenzen met prestaties en design. Bovendien heeft Maserati altijd klanten aangetrokken die verfijnde kwaliteit, onderscheidend design en uitstekende prestaties weten te waarderen. Datzelfde kan ook gezegd worden over Bowers & Wilkins.”

Details over de toekomstige carfi systemen zijn nog niet bekend, maar Evert Huizing wil er alvast het volgende over kwijt: “Ik ben ervan overtuigd dat we iets heel speciaals hebben ontwikkeld”, zegt Huizing. “Door nauw samen te werken met de ingenieurs van Maserati heeft Bowers & Wilkins een audiosysteem ontwikkeld dat zich perfect aanpast aan de unieke uitdagingen van een auto interieur, een audio systeem dat niet alleen een geweldig geluid biedt, maar de hele rijervaring zal veranderen.”

Seven Notes
Om de samenwerking verder te ondersteunen, lanceren Maserati en Bowers & Wilkins een breed scala aan activiteiten, waaronder wereldwijde events in verschillende steden. Het middelpunt van de marketingacties zal de Seven Notes campagne zijn, een campagne geïnspireerd door de zeven unieke noten geproduceerd door Maserati motoren. Deze unieke motorgeluiden zijn gebruikt bij het creëren van enkele exclusieve nummers. De nummers werden gecomponeerd en opgenomen in de bekende Abbey Road Studios door muzikant en producer Howie B (U2 en Björk), en zullen in hoge kwaliteit gratis te downloaden zijn op de website www.sevennotes.com.

Naast car hifi systemen zullen Bowers & Wilkins en Maserati een gelimiteerde range van exclusieve audio producten op de markt brengen, zoals high-end luidsprekers en hoofdtelefoons. Houd voor meer informatie de websites van Maserati en Bowers & Wilkins.

MERK

EDITORS' CHOICE