Datasat introduceert de RS20i

Redactie HiFi.nl | 21 september 2012 | Datasat Digital

Even een korte geschiedenisles: in 1993 is Jurassic Park de eerste film met DTS surround geluid. In 2000 verkoopt DTS zijn bioscooptak aan Datasat Digital Entertainment. Negen jaar later volgt de AP20, een professionele bioscoop surround processor. En nu is er de nieuwe RS20i, een nieuwe high-end surround processor die afstamt van de AP20 bioscoopdecoder.

Bioscoopgeluid naar het home theater brengen, dat is de missie van de Datasat RS20i surround processor. De behuizing van de RS20i is ontworpen door de Neal Feay Studio. Verfijnd, maar solide is de slogan. De RS20i kan ook in een professioneel 19” rack gemonteerd worden.

Binnenin wordt hoogwaardige analoge technologie gecombineerd met de nieuwste DSP processing. Zo beschikt de RS20i over een volwaardige 16-kanaals architectuur, en voldoet elk onderdeel van de audioketen aan de strenge eisen van de moderne bioscoopcomplexen.

Deze nieuwe telg beschikt over drie vrije slots voor toekomstige hardware uitbreidingen. Bovendien worden ook regelmatig software updates voorzien. Het geïntegreerde 12-kanaals Dirac Live Room Optimization systeem zorgt ervoor dat de eventuele akoestische tekortkomingen van de ruimte op een precieze en doeltreffende manier weggepoetst kunnen worden. Het apparaat beschikt bovendien over uitgebreide equalising mogelijkheden (1/3e octaaf, parametrisch en shelving), en dat voor alle zestien kanalen. Tot slot kunnen op elk kanaal hoog-, laag- en bandpass filters ingezet worden.

Je kunt de RS20i bedienen met het geïntegreerde touchscreen, maar ook met een smartphone, tablet, een laptop of een Crestron systeem dankzij de RS232- en ethernetpoorten.

De processor beschikt over 3D compatibele HDMI 1.4a in- en uitgangen en heeft daarnaast ook Toslink- en coaxiaal digitale ingangen. Voor analoge bronnen zijn de nodige stereo-ingangen aanwezig, evenals een 8-kanaals aansluitpoort (zowel voor gebalanceerde als niet-gebalanceerde toepassingen). De RS20i heeft 16 digitale uitgangen (tot 192 kHz) en 16 analoge uitgangen, zowel in gebalanceerde als in niet-gebalanceerde vorm. Daarbij kunnen ook vier subwoofers aangestuurd worden.

Voor veel mogelijkheden betaal je ook een behoorlijk pittig prijsje, namelijk 19.995 euro. De Datasat RS20i surround processor is per direct leverbaar.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Datasat of op de website van Ludems CommV


EDITORS' CHOICE