NIEUWSMeridian

Meridian verzorgt 3d-geluid in nieuwste Range Rover

Redactie HiFi.nl | 17 september 2012 | Meridian

Al eerder verzorgde Meridian het geluid van de Range Rover Evoque, waar HiFi.nl een mooie Hifidelity Special van heeft gemaakt. Ook de Land Rover Freelander 2 rekende op Meridian voor de luisterpret en nu is de allernieuwste Range Rover aan de beurt, die in 2013 verschijnt.

Voor de vierde generatie Range Rover heb je de keuze uit maar liefst drie verschillende Meridian systemen: het Meridian Sound System, Meridian Surround Sound System en het Meridian Signature Reference System. Het Meridian Sound Systeem is een 380 Watt, 12-kanaals systeem met 13 luidsprekers. Het 16-kanaals Meridian Surround System doet er nog een schepje boven op met 825 Watt en 19 luidsprekers, inclusief een dual-channel subwoofer. Beide systemen maken gebruik van de digital signal processing technologie (DSP).

Top of the bill is het Meridian Signature Reference System met maar liefst 29 luidsprekers (inclusief  vier luidsprekers voor het dak en 6 seat-back centre speakers) en 1700 Watt. Een driedemensionaal geluid is wat Meridian belooft: “Trifield 3D extends the proven concepts of Trifield processing to provide additional signal feeds for height speakers for a truly realistic, personal musical experience. Developed exclusively by Meridian, Trifield 3D creates the best in-car musical experience. All occupants benefit from engaging, fully immersive performances.”

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Meridian of de website van Land Rover. In onderstaand filmpje van SupercarHall, dat overigens ook op de Meridian website staat, licht Meridian de systemen toe.


EDITORS' CHOICE