NIEUWSMeridian

Meridian en Land Rover Freelander 2

Redactie HiFi.nl | 29 augustus 2012 | Meridian

Meridian heeft twee in-car audiosystemen ontwikkeld voor de nieuwe Land Rover Freelander 2 die volgend jaar op de markt komt. Het kostte Meridian maar liefst 1500 uur om de systemen te finetunen. Eerder was Meridian al verantwoordelijk voor de luisterpret in de Range Rover Evoque. 

De nieuwe Land Rover heeft flink wat veranderingen ondergaan, dus ook een beter audiosysteem kon niet uitblijven. Het Meridian Sound Systeem is een 380 W, 12-kanaals stereo systeem met 11 speakers, waaronder een dual-channel subwoofer. Kopers kunnen ook kiezen voor het Meridian Surround Sound Systeem. Deze biedt 825 W, en heeft een 16-kanaals stereo en surround systeem met 17 speakers in huis.

Beide systemen maken gebruik van de nieuwste Digital Signal Processing (DSP) techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat het geluid wordt aangepast aan het interieur van de auto. Ook Digital Dither Shaping is aan boord. Een techniek die er volgens Meridian voor zorgt dat het geluid tot in de kleinste details natuurlijk en helder klinkt. Externe ruis in de cabine wordt gecompenseerd door Dynamic Volume Control. Kijk voor meer informatie op de website van Meridian

Het is niet de eerste keer dat Meridian samenwerkt met Land Rover. Meridian ontwikkelde ook de geluidsinstallatie voor de Range Rover Evoque.  Bekijk onder de hifidelity special die HiFi.nl maakte. 


EDITORS' CHOICE