NIEUWSDenon

Het nieuwe Denon D-F109 netwerk-minisysteem

Redactie HiFi.nl | 16 september 2012 | Denon

Denon brengt een upgrade uit van het D-F107 HiFi-minisysteem. Ook het splinternieuwe D-F109 netwerk-minisysteem biedt een combinatie van audiokwaliteit, optimale connectiviteit en compactheid.

De DRA-F109 stereoreceiver bevat een nieuw ontwikkelde digitale eindversterkertrap die een vermogen levert van 2 x 65 watt. Volgens Denon verzekert het ontwerp de gebruiker van een gedetailleerde en dynamische muziekbeleving.

De receiver wordt geleverd met twee coaxiale ingangen voor rechtstreekse aansluiting op de DCD-F109 CD-speler en de DNP-F109 netwerkaudiospeler. Omzetting van het digitale signaal is overbodig, omdat ook de uitgangstrappen digitaal zijn ingesteld en het bronsignaal zo intact mogelijk wordt behouden voor een optimale klankprestatie. Het systeem beschikt ook over een extra optische ingang voor aansluiting op een tv of andere digitale apparatuur voor verdere systeemuitbreiding.

Bij de DNP-F109 kunnen gebruikers nu genieten van een uitgebreid aanbod aan internetradiobronnen, online digitale content (inclusief last.fm indien beschikbaar) of muziekbestanden binnen het netwerk. De DNP ondersteunt bovendien AirPlay voor het rechtstreeks streamen van muziek vanaf een iPad, iPhone of iPod touch, of vanuit de iTunes-muziekbibliotheek. De DLNA 1.5- compatibiliteit staat garant voor toegang tot aangesloten opslagapparatuur (NAS). De analoge uitgang maakt upgrades van eerdere F107-systemen of andere apparatuur mogelijk.

De DCD-F109 CD-speler is voorzien van een USB-ingang aan de voorzijde voor aansluiting van iDevices of andere USB-opslagmedia.

Als partner voor het systeem biedt Denon nog een set SC-F109 luidsprekers. Dit tweeweg luidsprekersysteem is voorzien van een 12 cm woofer, 2,5 cm high-definition tweeter en constructie voor een zo natuurlijk mogelijke audioweergave.

De D-F109 is vanaf september verkrijgbaar als compleet systeem met de verkoopadviesprijs van 799 euro. De CD-speler is los verkrijgbaar voor 249 euro en de netwerkspeler is los verkrijgbaar voor 399 euro. De F-serie komt in een zwarte of zilveren afwerking (componenten) in combinatie met luidsprekers in zwart of kersenhout.

Kijk voor het laatste nieuws rondom Denon op de Special Page.

MERK

EDITORS' CHOICE