REVIEWEsoteric

Esoteric X-03 SACD/CD-Speler

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 april 2006 | Fotografie Fabrikant | Esoteric

Wanneer we het rijtje van werkelijke digitale topspelers achter elkaar zetten, hebben ze allemaal een aantal belangrijke kenmerken gemeen. De basis wordt gevormd door een zeer goed en nauwkeurig functionerend loopwerk, er is veel aandacht besteed aan het bestrijden van jitter, de benadering per merk van de digitale en analoge circuits is vaak volslagen anders, maar toch hebben ze allemaal die relatief onopvallende maar zeer realistische klank gemeen. De nieuwe X-03 speler van Teacs high-end divisie Esoteric, heeft ook de intentie om een duchtig woordje mee te gaan spreken. De vooruitzichten zijn gunstig en in de nu volgende test kunt u lezen of deze speler het daadwerkelijk in zich heeft.

De Japanse firma Teac is een bekende naam in de wereld van de serieuze muziekreproductie. Het bedrijf is onderverdeeld in een aantal autonoom opererende divisies waarvan Esoteric de compromisloze high-end consumenten tak is. Het bedrijf bezit een rijke 40-jarige geschiedenis en heeft vele belangrijke uitvindingen op zijn naam weten te zetten waarvan het extreem robuuste VRDS loopwerk wel de meest bekende en tot de verbeelding sprekende is.

De hier gepresenteerde X-03, 2-kanaals sacd/cd-speler, is de nieuwste loot aan de Esoteric stam en is een 'goedkopere' afgeleide van de roemruchte X-01 die naast een nog robuustere constructie en elektronica, meerkanaals is uitgevoerd. Denk echter bij goedkoper nu niet meteen aan de stuntaanbieding van deze week, want ook de X-03 is een echt highend product en een constructieve geweldenaar. Het eerste wat opvalt bij het uitpakken van de forse doos is het enorme gewicht. Deze is zelfs zo hoog dat ik in eerste instantie dacht dat het apparaat aan de doos zelf was bevestigd voor transport.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE