NIEUWSNaim Audio

Naim introduceert de CD5si

Redactie HiFi.nl | 10 september 2012 | Naim Audio

In het verleden voelde HiFi.nl de Naim CD5i aan de tand. Nu introduceert Naim een verbeterde versie van deze cd-speler: de Naim CD5si. Deze nieuwe telg zal de CD5i vervangen. We werpen een blik op de verbeteringen. 

 

Qua design is er niets veranderd, de veranderingen vind je vooral binnenin de CD5si. Zo maakt deze nieuwe telg gebruik van de Burr Brown PCM 1793 DAC chip (dezelfde als in de SuperUniti en NDX, behalve dat hij hardware-matig wordt aangestuurd, aangezien hij niet met verschillende sample-rates hoeft te werken). Het filter en de klok zijn ook verbeterd. Het resultaat is een sterk lagere ruisvloer dan de cd5i voor verbeterde geluidskwaliteit

De CD5si heeft ook een nieuw CD-mechanisme, dat gebruik maakt een vernieuwde en verbeterde laser en een geluidsarm sluitingsmechanisme. De interne voedingsvoltage is verhoogd voor een verbeterde lineariteit van het uitgangssignaal resulterend in een betere geluidskwaliteit. De geluidskwaliteit is ook verbeterd door het toevoegen van een  nieuwe analoog filter.

Ook handig om te weten als je de cd-speler een plekje in huis wilt geven: de CD5si is 70 mm hoog, 432 mm breed en 301 mm diep. Hij weegt 8,1 kg en wordt in een zwarte uitvoering geleverd. De CD5si zal verkrijgbaar zijn voor 1400 euro incl. btw en is vanaf heden in productie. Het is niet mogelijk bestaande modellen te upgraden naar de nieuwe specificaties. Wat overigens niet verandert is, is het feit dat je de CD5si nog steeds perfect combineert met de NAIT 5i.

Latham is de importeur van Naim, ze hebben een special page op HiFi.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE