Nieuw: B&W CI 800 Serie

Redactie HiFi.nl | 05 september 2012 | B&W In Wall Series

Bowers & Wilkins kondigt de nieuwe CI 800 Serie aan. De serie is het vlaggenschip binnen het inbouwluidsprekerpakket. Met de CI 800 levert Bowers & Wilkins high-end audio voor mensen die willen genieten van hoogwaardige muziek maar geen luidsprekers willen zien.

De nieuwe CI 800 Serie omvat drie luidsprekers: twee wandmodellen en één plafondmodel. Alle luidsprekers binnen deze serie beschikken over de meest geavanceerde Bowers & Wilkins technieken. Sommige van deze technieken worden zelfs voor het eerst toegepast in inbouwluidsprekers. Volledig nieuw in de CI 800 Serie is het gebruik van een met Carbon versterkte tweeter. Dit zorgt volgens B&W voor een geweldige detaillering en creëert een beleving waarbij zelfs de fijnste nuances in film of muziek waarneembaar zijn. Met het gebruik van de befaamde FST middenweergever en Rohacell woofers garandeert Bowers & Wilkins een open en helder middengebied met een zeer indrukwekkende laagweergave.

Een belangrijk aspect bij de ontwikkeling van de CI 800 Serie was het creëren van een zeer hoogwaardige geluidsweergave in een compacte behuizing. Deze inbouwserie wordt immers altijd geplaatst in een wand of plafond waar de ruimte vaak beperkt is. Een van de oplossingen is een zeer sterke en stijve maar relatief compacte backbox waar de luidspreker in geplaatst wordt om optimaal te presteren. Gecombineerd met de Bowers & Wilkins Flowporttechniek zorgt dit voor volgens het audiomerk voor een uiterst indrukwekkend en gedetailleerd geluid.

De CWM8.3 is het topmodel uit de CI 800 Serie, ontworpen voor de best mogelijke geluidskwaliteit zonder compromis. Dit wandmodel is voorzien van een Carbon versterkte tweeter, FST middenweergever en twee Rohacell woofers. De CWM8.3 is bij uitstek geschikt voor veeleisende home cinematoepassingen maar is ook uitmuntend in een stereo configuratie. Het model is beschikbaar vanaf november 2012 en kost 1950 euro.

De CWM8.5 beschikt eveneens over een Carbon versterkte tweeter en een Kevlar unit voor zowel midden- als lage tonen. Deze wandspeaker is perfect te gebruiken als stereo luidspreker of als achterluidspreker in een home cinemaopstelling. Ook dit model is verkrijgbaar vanaf november en kost 725 euro.

De CCM8.5 is het enige model voor inbouw in het plafond en voor het eerst voorzien van de Flowporttechniek. Uitgevoerd met een carbon versterkte tweeter, Kevlar unit voor midden- en lage tonen en een draaibare behuizing voor een optimale positionering. De Bowers & Wilkins CCM8.5 is beschikbaar vanaf november 2012 voor 1250 euro per stuk.

Bekijk ook eens de B&W Special op HiFi.nl 

MERK

EDITORS' CHOICE