NIEUWSSimple Audio

Simple Audio Roomplayer valt in de smaak op IFA

Simple Audio deelt op IFA 2012 een stand met Sonoro en Hedkandi, maar mag van die drie merken rekenen op veruit de meeste aandacht wanneer Hifi.nl de stand bezoekt. Sterker, er staat zelf een korte rij van mensen die een demonstratie van de Roomplayer willen.

Het high-end streaming systeem valt duidelijk in de smaak bij de bezoekers van Europa’s grootste consumentenelektronicabeurs. Ze zijn zelfs bereid enige tijd te wachten om een indruk te krijgen van de 24-bit Roomplayer I en II die op IFA 2012 zijn uitgestald met respectievelijk twee CM1 speakers van Bowers & Wilkins en een cuboDock van standgenoot Sonoro.

Commercieel directeur Martin Dalgleish van het Britse bedrijf neemt in ieder geval uitgebreid de tijd om de Roomplayer te demonstreren aan geïnteresseerden. Want het systeem onderscheidt zich niet alleen vanwege het high-end karakter, het maakt ook nog eens gebruik van het elektriciteitsnet, het zogenaamde powerline communication (PLC), om de muziek naar meerdere apparaten te streamen. Op die manier is altijd een snelle verbinding gewaarborgd, in plaats van afhankelijk te zijn van het wifi-netwerk zoals bij de meeste andere apparaten.

En juist op dat gebied presenteert Simple Audio een noviteit op IFA 2012: de Simple Audio Powerline Adaptor. Een adapter die je door middel van de meegeleverde CAT5 kabel aansluit op je router en vervolgens in het stopcontact plugt. Hierdoor kun je de Roomplayer waar dan ook in huis plaatsen, mits het daar gebruikte stopcontact op dezelfde stroomgroep zit. De Powerline Adaptor heeft een adviesprijs van 69 euro.

Ondertussen gluren we even mee terwijl Dalgleish het concept van de Roomplayer uitlegt aan een IFA-bezoeker. Al snel blijkt dat er eigenlijk niet zoveel uitleg nodig is, wat dat betreft doet het apparaat de naam van de ontwikkelaar zeker eer aan. Alles wat je nodig hebt is - naast de Roomplayer I - een breedband internet verbinding, een stopcontact en wat luidsprekers. Besturen gaat door middel van software die je op laptop, pc of iPhone/iPad/iPod installeert. Overigens maakt die besturing wel gebruik van een wifi-netwerk.

Een ingebouwde versterker ontbreekt in de Roomplayer II, die met 699 euro precies honderd euro goedkoper geprijsd is. Deze variant blijkt dan ook vooral bedoeld om aan te sluiten op een externe versterker of, in het geval van IFA, een sounddock. Maar in beide gevallen is het verschil in geluid, zelfs op de drukke beursvloer, met vergelijkbare streaming systemen evident. 

Audiac is importeur van Simple Audio en heeft een Special Page op HiFi.nl.  

EDITORS' CHOICE