REVIEWMetronome

Metronome CD3 Signature

Naast zeer fraaie wijnen, het knapperigste brood, romige kazen, heerlijk comfortabele auto's, boeiende films en uiteraard l'amour komt er nog iets dat de zinnen prikkelt uit Frankrijk: Metronome Technologie. Het Zuid-Franse Toulouse is de thuisbasis van Metronome dat zich tot doel gesteld heeft de best mogelijke geluidskwaliteit te leveren binnen de gestelde prijsklasse. Daarnaast moet het uiteindelijke product er goed uitzien en zowel van binnen als van buiten van een hoog constructief niveau zijn. Dit zijn nogal wat eisen die de fabrikant aan de eigen producten stelt. De vraag is dus of de gestelde doelen behaald zijn voor de nu te beoordelen Metronome CD3 Signature cd-speler.

Uit de doos komt een zware, 14 kg wegende cd-speler te voorschijn. Met de maten 450 x 140 x 375 houdt de speler er een eigen maatvoering op na. De voorzijde is uit een massief blok aluminium gefreesd en daarna in dit geval blank geanodiseerd. Een geheel zwarte uit- voering is ook verkrijgbaar. Met een dikte van 2 cm telt enkel het front al goed mee in het totale gewicht. De verdere behuizing is van 3mm dik plaatstaal gemaakt.

Stevig kloppen op de kast laat slechts een licht hol geluid klinken. De kast is redelijk dood. Enkel in het midden van de bodemplaat laat de kast meer van zich horen. De cd-speler is van het type bovenlader. Om een cd te plaatsen moet een forse 1,5 cm dikke deur met de hand naar achteren worden geschoven. Deze deur glijdt in een rails en heeft een prettige wrijving zodat de deur niet te snel openschiet, maar ook net weer niet te veel moeite kost om te openen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE