NIEUWS

iLP Turntable: van LP naar iPhone


Redactie HiFi.nl | 21 augustus 2012

Deze ‘gadget’ van Ion Audio combineert something old met something new. De iLP draaitafel zet muziek van je lp’s over naar de iPad, iPhone of iPod zonder tussenkomst van andere apparaten.


Op het eerste gezicht lijkt de iLP een gewone draaitafel, maar in de hoek bevindt zich een dock waar je een iPad, iPhone of iPod op kunt zetten. Met behulp van de gratis EZ Vinyl en Tape Converter app, te downloaden via de AppStore, kun je muziek overzetten van je lp’s naar de idevices. De app scheidt automatisch de verschillende tracks. De iLP is compatible met de iPhone 4, iPhone 4S, iPad, iPad 2 en iPod touch 4th Gen.
 

Je kunt de iLP ook gewoon aansluiten op je luidsprekers, want hij is in het bezit van een RCA output. Wil je in digitale sferen blijven, dan kun je hem via de USB-aansluiting aansluiten op een MAC of PC. Er is gratis EZ Vinyl / Tape Converter software beschikbaar. De iLP is verder voorzien van een kap die het stof tegen houdt.

We weten natuurlijk niet hoe de muziek klinkt op de iPad, iPhone of iPod, maar het is wellicht een leuk idee voor de vinylliefhebber die de digitale weg wil inslaan. Uiteraard geen vervanging voor je vinyl, maar wel een goede manier om je favoriete platen ook mobiel af te kunnen spelen. Je kunt hem aanschaffen via de Nederlandstalige Ion webshop voor 129 euro.

EDITORS' CHOICE