NIEUWSRevox

Revox Joy S119: All-in-one-Streamer

Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2012 | Revox

Revox komt met een nieuw product binnen haar audiosegment: de Revox Joy S119 High-End Netwerk Audio Receiver, ofwel een all-in-one-streamer.

Als je de Revox Joy S119 voor het eerst ziet, is de indruk: een iPod-dockingstation van Revox? Bij preciezere aanschouwing blijkt het helemaal niet om een liggende luidspreker met docking mogelijkheden te gaan, maar zowaar een geïntegreerde versterker, DAC en netwerkspeler in één behuizing. Waar we maar mee willen zeggen: de Revox Joy S119 is orgineel behuisd. ‘Made in the Black Forest, Germany’, lazen we ook nog in een Duits vakblad. Dus dit Zwitserse product –Revox is een Zwitserse onderneming- is gemaakt in het Zwarte Woud – in Duitsland.

Revox kennen we van indrukwekkende bandrecorders, groots in omvang, maar zeker ook in de geleverde geluidsweergave-prestaties. De laatste jaren heeft het bedrijf zich uitdrukkelijk gespecialiseerd in audio multiroom toepassingen. Maar, zoals het bedrijf zelf laat weten, na onderzoek onder haar klanten bleek er behoefte te zijn aan een product met nieuwe mogelijkheden. En die mogelijkheden zijn nu verwerkt in de nieuwe Revox Joy S119. De S119 is een netwerk audio receiver die te vergelijken is met bijvoorbeeld Sonos of de Logitech Squeezebox. Maar dan van high-end kwaliteit, zoals de firma vermeldt.


De S119 biedt een kwaliteitsversterker van 2 x 60 Watt. Op het moment van dit schrijven komt er ook nog een S120 uit met een verhoogd uitgangsvermogen van 2 x 120 Watt. De S119 biedt een flink aantal aansluitmogelijkheden voor andere audiobronnen, zowel analoog als digitaal. In dit complete apparaat ontbreekt eigenlijk alleen nog een dockingmogelijkheid voor een mp3-speler. Dat wordt aan het eind van het jaar nog goedgemaakt door de introductie van weer een nieuw apparaat, waarvan de naam nu nog niet bekend is.

De Joy komt overigens met een uitgebreide remote. Met deze draadloze S208 RF+IR afstandsbediening kun je snel en eenvoudig door je muziekcollectie bladeren. Hij is daarnaast geschikt om de functionaliteit van maximaal 24 losse afstandsbedieningen over te nemen. Mocht je echter al te zeer aan je iPhone of iPad gehecht zijn; aan het eind van het jaar komt Revox met een eigen app. Zie de website van Revox voor meer informatie.


EDITORS' CHOICE