NIEUWSPioneer

Pioneer X-HM81-S: Online in het klein

Redactie HiFi.nl | 18 augustus 2012 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer brengt met de X-HM81-S een nieuw, compleet microhifisysteem dat volgens de fabrikant is ontwikkeld volgens de allerhoogste audionormen. In ieder geval is de X-HM81-S rijkelijk voorzien van moderne features. Zo is deze in afmetingen overzichtelijke X-HM81-S uitgerust met Airplay, een iPod/iPhonedock en een veelzijdige USB-ingang voor de iPad.

Daarnaast beschikt het apparaat over DLNA-ondersteuning & internetradio. Wanneer je ze via wifi of ethernet aansluit op een thuisnetwerk, streamt de X-HM81-S naadloos muziek in hoge kwaliteit van een pc of een DNLA-compatibele Android smartphone of -tablet. Apple-gebruikers kunnen via Airplay muziek streamen vanaf een Mac, iPad, iPhone en iPod touch.

Het compacte hifisysteem is aan de bovenkant uitgerust met een discreet dock voor een iPhone of iPod. Zo geniet de veeleisende gebruiker van het pure geluid zonder overbodige omzettingen van digitaal naar analoog. Het systeem speelt muziek af van een iPhone of iPod in het dock en laadt ze ondertussen op. De X-HM81-S beschikt ook over een composiet video-uitgang, waardoor gebruikers via een iPhone of iPod filmpjes kunnen afspelen op een groot scherm.Dankzij AirPlay kan de X-HM81-S ook heel eenvoudig via een wifinetwerk audiobestanden naar de X-HM81-S streamen vanaf Mac, iPhone, iPod of iPad. Bovendien is het mogelijk om via DNLA of een Bluetooth-toestel (optionele Bluetooth-adapter AS-BT200 vereist) muziek te streamen naar de X-HM81-S. Aan de gebruiker de keuze welk systeem hij of zij de voorkeur geeft. Zowel via de USB-ingang aan de voorkant als via de ingebouwde cd-speler kun je mp3- of wma-bestanden afspelen. Sluit je een iPad aan op de USB-ingang, dan laadt het toestel op terwijl je muziek afspeelt.

Ter completering is de X-HM81-S uitgerust met een RDS-tuner met veertig voorkeursstations. Bovendien hebben radiofans via vTuner toegang tot duizenden internetradiostations over de hele wereld. Het versterker gedeelte levert een 50 Watt RMS per kanaal. De X-HM-81-S wordt geleverd met twee luidsprekers. De adviesprijs is 599 euro. Kijk op de website van Pioneer voor meer informatie. 


EDITORS' CHOICE