NIEUWSAntelope

Antelope Audio op X-fi 2012

Redactie HiFi.nl | 28 juli 2012 | Antelope

Hopelijk heb je zaterdag 29 en zondag 30 september al rood omcirkeld in je agenda. Dan vindt namelijk de derde X-fi High End Audio Show plaats in de Koningshof in Veldhoven. HiFi.nl brengt je vast op de hoogte van de deelnemers en hun noviteiten. Nu een merk dat ergens bovenaan het alfabet staat; het merk Antelope Audio. Zij brengen o.a. de Zodiac Gold en de Rubicon Atomic  mee. Laatstgenoemde is de eerste 384 kHz DAC, phonotrap voorversterker en hoofdtelefoonversterker met een ingebouwde atoomklok.

De Zodiac Gold is geen onbekende voor HiFi.nl. We voelden hem in het verleden aan de tand samen met de Zodiac en de Voltikus van Antelope Audio. De Zodiac Gold is een DAC, een voorversterker en een hoofdtelefoonversterker. Hij is zo gebouwd dat het inkomende digitale signaal eerst in een buffer loopt, en daarna met behulp van een eigen klok volledig opnieuw wordt opgebouwd. Het resultaat: minder jitter en dus een ‘schoner’ geluid.



Het belangrijkste verschil met de Zodiac+ is dat de Gold een mooiere analoge uitgangstrap heeft. Verder kan de Gold bestanden tot 384Khz afspelen via USB (dit kan vooralsnog alleen op Apple computers) en hij heeft een mooiere volumeregeling (stepped-relay) die je kunt bedienen met een afstandsbediening. De Gold is niet alleen in goud leverbaar, maar ook in zilver en zwart. Meer info over de Zodiac Gold vind je in deze recensie


Antelope neemt ook de Rubicon Atomic mee, de eerste 384 kHz DAC, phonotrap voorversterker en hoofdtelefoonversterker met een ingebouwde atoomklok. Antelope Audio staat bekend om haar goede ‘master-clocks’. Onze auteur legt het in deze recensie zo uit:
Een master-clock wordt in een studio gebruikt als absolute referentie waarop alle digitale kanalen en geluidssporen worden gesynchroniseerd. Wanneer analoge signalen een beetje uit de pas lopen is dat tot een bepaalde mate van ongelijkheid niet eens te horen, maar bij digitale signalen ontstaat bij de minste afwijking al een duidelijk hoorbaar probleem. Scherpte in het geluid, een plat en doods beeld, je moet er niet aan denken dat je een artiest met zo’n eindproduct terugstuurt naar zijn platenmaatschappij… Daarom dus die synchronisatie aan een master-clock. Hoe preciezer hoe beter, en Antelope Audio behoort met hun klokken tot de absolute high-end.



De Rubicon Atomic heeft een atoomklok aan boord op basis van het scheikundige element Rubidium. Hij zou 100.000 keer zo stabiel zijn als een traditionele kristallen oscillator. Antelope denkt dat de JFET phono voorversterker bij vinylliefhebbers in de smaak zal vallen.



Naast de 384 kHz DAC, zorgt de Rubicon ook voor A/D conversie met een hoge samplingfrequentie. Zo kun je jouw favoriete nummers digitaliseren zonder de warmte van het origineel te verliezen. Dit alles is verpakt in een behuizing die onmiddellijk in het oog springt. Kijk voor meer informatie over de producten op de website van Antelope Audio

Kijk op de X-fi Special Page voor meer nieuws. 


EDITORS' CHOICE