NIEUWSPioneer

Nieuwe allround-receiver Pioneer: SC-LX56

Pioneer heeft in Nederland een naam hoog te houden als het om home cinema receivers gaat. De receivers blinken uit in een interessante prijs-kwaliteitsverhouding. De fabrikant weet daarbij steeds weer nieuwe features aan haar modellen toe te voegen.

Wat het daarbij extra interessant voor de consument maakt, is dat Pioneer ook nog eens een uitstekend aanbod aan bijpassende Blu-ray spelers weet te leveren. Zo heb je voor relatief weinig geld een volledige audio-set in huis, waarbij alleen nog naar eigen smaak luidsprekers aan toegevoegd dienen te worden. In het instapsegment meldden we kort geleden al de Pioneer VSX-922 K. Nu komt de Japanse firma met een nieuwe ‘instapper’ in de wat luxere klasse: de Pioneer SC-LX56.De SC-LX56 is -wederom- voorzien van talrijke features, waarvan we er een aantal zullen noemen. Naast 7.1 surround sound in HD kan deze receiver een digitale verbinding met je iPod, iPad of iPhone bewerkstelligen zonder de noodzaak van een dockingstation. De receiver is uitgerust met de bijzonder gebruiksvriendelijke internetradio vTuner. Netwerkstreaming is mogelijk via DLNA of via Apple Airplay wanneer je verbinding maakt via LAN. Verder is er een adapter beschikbaar als je gebruik wil maken van draadloos LAN. DE SC-LX56 ondersteunt formaten als LPCM, WAV, FLAC en andere ‘losless’ formaten, alsook THX Select 2 Plus-audio. Het gebruiksgemak wordt nog eens verhoogd door de beschikbaarheid van gratis apps voor smartphones en tablets, die via iControlAV2 en Air Jam de afstandsbediening kunnen verzorgen.Op geluidsgebied is deze receiver voorzien van Direct Energy HD-versterkers op basis van klasse D-technologie. Deze versterkers maken het volgens de fabrikant mogelijk ‘om het beste geluid te halen uit niet-gecomprimeerde bronnen, zoals Blu-ray Discs en andere geluidsbronnen in HD’. De versterker stuurt voldoende vermogen naar elk kanaal, met een groot gevoel voor detail en een breed dynamisch bereik. Zelfs wanneer alle kanalen tegelijk op maximaal volume worden benut, gaat zo goed als geen geluidskwaliteit verloren.

De SC-LX56 biedt ook features die de luisteraar helpen bij het instellen van het surroundgeluid, nog altijd een lastig en tijdrovend karwei. En bovendien: surround luidsprekers kunnen bijna nooit ideaal geplaatst worden. Net als een echte geluidsprofessional analyseert het op de Pioneer SC-LX56 aanwezige MCACC daarom het bestaande geluidsveld met behulp van een microfoon (inbegrepen) en stelt het de geluidstimings bij om het systeem nauwkeurig op je kamer af te stemmen.

De Pioneer SC-LX56 kent een adviesprijs van 1599 euro en is vanaf heden leverbaar. Meer info vind je op de website van Pioneer


EDITORS' CHOICE