NIEUWSPioneer

Pioneer receiver VSX-922-K: nieuw instapmodel

Amper een jaar na de introductie van het European Award winnende model VSX-921, komt Pioneer al met de opvolger: de VSX-922.

Het is tegenwoordig echt niet nodig om veel geld uit te geven om aan een compleet audioapparaat te komen. Dat bewijst Pioneer met haar home cinema receivers in zeg maar het instapsegement. Het lijkt wel alsof de hifi-fabrikanten steeds meer features voor steeds minder geld in hun modellen weten te stoppen. Dat lijkt ook het geval bij de Pioneer VSX-922-K.

De VSX-922-K heeft alles wat een AV-receiver vandaag de dag moet hebben: 7.2 surround sound in HD en een draadloze, digitale verbinding voor je iPod, iPhone of iPad. Daarnaast beschikt hij over gemakkelijk te bedienen wereldwijde internetradio en netwerkstreaming via DLNA of Apple AirPlay wanneer je verbinding maakt via LAN (adapter voor draadloos LAN verkrijgbaar). WAV- en FLAC-bestanden worden ondersteund in resoluties tot 192 kHz/24-bit.

De VSX-922 is uitgerust met maar liefst 6 HDMI-ingangen en deze receiver kan ook twee subwoofers aansturen. Per kanaal kan 105 Watt geleverd worden. In 2011 introduceerde Pioneer al haar iControlAV app. Die is verbeterd, heet nu iControlAV2012 app en kan gebruikt worden voor de VSX-922. De app biedt nu zo veel mogelijkheden dat de kans bestaat dat je de bijgevoegde plastic afstandsbediening van Pioneer helemaal niet meer gaat gebruiken. Als je tenminste wel over een iPad of iPhone beschikt natuurlijk.

Volgens Pioneer onderscheidt de VSX-922 zich verder van zijn voorganger door een nog krachtiger en nauwkeuriger geluidsweergave. Voor een prijs van rond de 530 euro is de Pioneer VSX-922 te koop.

Meer info op de website van Pioneer. 


EDITORS' CHOICE