ARTIKEL

High End 2007 - 1

Dit is deel 1 van het High End München verslag. Deel 2 kunt u hier lezen. Deel 3, een verslag van onze collega`s van HVT, zal binnenkort op HiFi.nl en uiteraard in HVT verschijnen.

De High End show in München is inmiddels uitgegroeid tot dé hifi-show van Europa. HiFi.nl is al vanaf 2000 jaarlijks aanwezig om verslag te doen van deze bijzondere show. Opvallend aan de High End show is de ruime opzet, de grote lichte ruimtes - weer eens wat anders dan die eeuwige verduisterde hotelkamertjes - de kwaliteit van de demonstraties en de hoeveelheid live-muziek. Volgende week een volledig verslag van de High End show München, vandaag alvast een voorproefje in de vorm van een foto-verslag.  

Klik hier voor een verslag van de High End show 2006
Klik hier voor verslagen van andere hifi-shows


We hebben al eerder over de Consonance Droplet geschreven, maar als je hem zo in het `echie` ziet is hij toch wel erg groot. Om een goed beeld te geven van de afmetingen hebben we er maar even een mobieltje opgelegd.


"Beam me up Scotty". De chinezen achter het merk Jungson weten hoe ze een cd-speler moeten laten opvallen.


Een erg innovatieve manier om de fouthoek te corrigeren. Het element is gemonteerd aan een knikarm, terwijl de `gewone` arm het element op de juiste plek houdt.


KEF demonsteerde de Muon luidsprekers. Volgens het bordje tussen de luidsprekers een concept-luidspreker. De vertegenwoordiger van KEF vertelde ons echter dat het om een gelimiteerde oplage van 500 stuks zou gaan. Fraai waren ze in ieder geval.


Creek introduceerde tijdens de High End show haar eerste platenspeler. Typenaam, prijs en introductiedatum waren nog niet bekend.


De collega`s van het Duitse blad LP lieten de bezoekers raden wat dit nu eigenlijk was. 


Ken Ishiwata zorgde voor een wel zeer bijzondere opstelling. Twee Mordaunt Short Performance 6 luidsprekers werden door middel van een metalen constructie boven elkaar geplaatst. De bovenste luidspreker staat daarbij op zijn kop. Effectief wordt hiermee een lijnbron gecreëerd. Het klonk in ieder geval geweldig! Op de foto wat slecht te zien, maar de Marantz TT15 draaitafel was door Ken Ishiwata zwaar gemodificeerd...de opmaat voor een nieuwe versie?


EDITORS' CHOICE