NIEUWSDenon

Primeur: Denon Cocoon

Tijdens de perspresentatie van Denon in Eindhoven werd de Cocoon al gepresenteerd. Toen moesten we verdere informatie over het nieuwe docking station nog even stil houden, maar nu kunnen we er eindelijk meer over vertellen: hij staat namelijk op de beursvloer in München!

De geestige naam past goed bij het product: een ovaal apparaat in een vrolijk designjasje. Het docking apparaat kan muziek streamen via Airplay, maar heeft ook een uitschuifbare dock, die verstopt zit aan de voorkant van het apparaat. Geef een duwtje tegen het display en de dock schuift eruit. Kinderen kunnen vast geen genoeg krijgen van dat foefje.

De Cocoon in München

Via de Cocoon kun je ook luisteren naar internetradio. Fijn is dat de Cocoon muziek kan streamen vanaf elk Apple, Android of Windows device, of vanaf je PC, Mac of NAS.

De Cocoon bij de presentatie in de Effenaar, een week eerder ((c) Robin Looy)

Ook leuk: de Cocoon Portable: ‘outdoor ready’ en waterspat-proof. Je moet hem -uiteraard- niet in de douche zetten, maar hij is zeer geschikt voor naast het zwembad, in de tuin of op de badkamer.

Volgens Denon gaat de batterij in de Portable, mits volledig opgeladen, zo’n vijf uur mee. De Cocoon en Cocoon Portable zijn verkrijgbaar vanaf deze zomer, een exacte datum is nog niet bekend; de verkoopprijs is €599,- euro. Van de Portable vonden we ook onderstaande filmpje. 

Kijk ook eens op de Denon Special

MERK

EDITORS' CHOICE