NIEUWS

Streaming met Google

Redactie HiFi.nl | 10 februari 2012

Volgens de laatste berichten is Google druk bezig met een eigen entertainment systeem. De internetgigant zou aan een home-entertainmentsysteem werken voor draadloze muziekstreaming. 

Althans, het streamen van muziek is de eerste stap die het bedrijf met de introductie van het systeem wil zetten. Op termijn kunnen er middels software updates ook andere functionaliteiten volgen. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer het systeem op de markt gebracht zal worden. Wel kunnen we aannemen dat de hardware een uitbreiding betekent van Google Music, de online muziekdienst die het bedrijf eerder al aangekondigd heeft (zie filmpje onderaan). 

Het lijkt erop dat Google met het aangekondigde muzieksysteem voor het eerst een volledig in eigen huis ontwikkeld consumentenproduct vervaardigt. Vooralsnog heeft het bedrijf steeds externe partijen in de arm genomen om de hardware, voor bijvoorbeeld het Android-platform, te produceren. De Android-divisie van Google is volgens The Wall Street Journal wel de initiator van het nieuwe project.


EDITORS' CHOICE