NIEUWSKEF

Jubileumbrochure KEF 50 jaar

Redactie HiFi.nl | 17 januari 2012 | KEF

Afgelopen najaar bestond KEF vijftig jaar. In september van 1961 startte ingenieur Raymond Cooke zijn bedrijf, en op 2 oktober werd het hoofdkwartier geopend - een nissenhut of tijdelijke loods op het terrein van de Kent Engineering & Foundry in Maidstone, aan de oevers van de Medway. 

Om de verjaardag van één van `s werelds meest bekende en befaamde luidsprekermerken te vieren, schreven we een historie in vogelvlucht, en brachten we een bezoek aan de heilige grond in Maidstone, Kent.

Het Britse merk heeft ter ere van het jubileumjaar, The Fifty, nu ook een magazine uitgebracht, waarin de vele hoogtepunten van de afgelopen vijftig jaar in tekst en beeld voorbij komen. Je vindt de PDF van het magazine, zowel direct bladerbaar als handig op te slaan voor een later moment, via deze link of door op onderstaande afbeelding te klikken.

klik op bovenstaande afbeelding om de brochure te openen

In het magazine vind je een overzicht van de rijke historie, en krijg je een goed beeld van de ijzersterke reputatie van het merk op het gebied van muzikale weergave en innovatieve technieken. Van de eerste stappen in de audiowereld tot de baanbrekende visie die aan de revolutionaire Uni-Q ten grondslag lag, alles komt uitgebreid aan bod. In onderstaande video slaagt Johan Coorg, normaal niet om een omvangrijk verhaal verlegen, er overigens in om in één minuut uit te leggen wat die Uni-Q techniek nu eigenlijk inhoudt:

Ook op de website van KEF wordt natuurlijk volop aandacht besteed aan deze mijlpaal in de geschiedenis van het merk. Via onderstaande afbeelding vind je het eveneens bladerbare overzicht, vanaf de eerste ontwikkelingen in 1961 tot de recentste introducties, zoals de Muon, de Blade en de KEF R-Serie.

Daarnaast kun je er het ruim tweehonderd pagina`s tellende boek bestellen, geschreven door onder meer KEF ingenieur Dr. Andrew Watson en audiohistoricus Ken Kessler. Het boek, KEF 50 Years of Innovation in Sound geheten, is de complete studie van een halve eeuw KEF, zoals verteld door een dertigtal medewerkers. De uitgave, die via Amazon te bestellen is, is tijdelijk uit voorraad. Maar ook met het online overzicht en de downloadbare brochure zijn de nodige uurtjes wel te vullen. Veel leesplezier!

KEF heeft ook een HiFi.nl Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE