NIEUWSAVNUE

Meer shows bij Audio TV Centrum

Redactie HiFi.nl | 29 november 2011 | AVM

Het is een goed idee om op zaterdag 3 december even binnen te wandelen bij Audio TV Centrum in Eindhoven. Audio TV Centrum heeft dan een show rond AVM – Audio Video Manufaktur.

Alweer het tweede showweekend dat Audio TV Centrum organiseert, twee weken terug vond de Nederlandse introductie van PIOSound plaats. Aanwezig ditmaal is een vertegenwoordiger van importeur Penhold om de demonstratie met tekst en uitleg bij te staan. Genieten van goede apparatuur en ook nog geïnformeerd worden, kan het beter? 

AVM’s audiofiele topklasse heeft een nieuw gezicht. Maar ook een volledig nieuwe technologische grondslag. Het resultaat is hoorbaar, voelbaar, zichtbaar en wonderbaarlijk. Onovertroffen geluidskwaliteit in een tijdloos design. Nu exclusief in Eindhoven bij jouw audiospecialist Audio TV Centrum.

Centraal tijdens deze show staat onder meer de Inspiration C8 High End CD-receiver: alles in één van een kwaliteit die je normaal gesproken alleen in losse componenten aantreft. Hoog vermogen en een connectiviteit die niets te wensen overlaat. Gemakkelijk in de omgang en een streling voor oog en oor. Ook andere modellen zoals de Evolution C9, de Evolution 3 serie en de Ovation serie zijn voor demonstraties aanwezig.

Kennis maken met de C8 en de vele andere modellen van AVM? Je bent zaterdag 3 december van harte welkom bij Audio TV Centrum, voor een uitgebreide demonstratie en de beantwoording van al jouw vragen.

Zaterdag 3 december 9-17u

Vrijdag 9 en zaterdag 10 december tot slot sluit Audio TV Centrum de drie weekenden af met een imposante driepoot: Dynaudio, AND Benelux en Viertron zijn aanwezig om twee uitgebreide demonstratiedagen te verzorgen. NAD, Dali, Dynaudio, Chord Electronics, Musical Fidelity, Meridian Audio en PioSound zullen in het kader van digitaal en streaming de nieuwste innovaties aan de bezoeker voorstellen.

Importeur AND Benelux is in Eindhoven vertegenwoordigd met luidsprekers van DALI (Helicon, Mentor, IKON en Zensor serie, en de nieuwe Fazon) en diverse streaming oplossingen van NAD. Logisch dat ook die laatste van de partij is, op AV-NU werd al duidelijk dat het merk een belangrijke rol speelt op het gebied van (digitale) streaming. Ook nu zijn er een aantal primeurs van het merk te beluisteren. Audio TV Centrum heeft als eerste de nieuwe M50, M51, M52 (d/a converter, streamer/loopwerk en opslag) uit de master serie en de “digitale” C390DD versterker, die op AV-NU de nodige zeer positieve reacties uitgelokt heeft.


NAD op AV-NU (PHOTO40)

Daarnaast zullen ook de nieuwe Viso One en de C446 mediastreamer in de winkel opgesteld staan. De Viso One, die momenteel onderweg is naar de eerste dealers in Nederland, is niet zomaar een iPod dock, maar komt bijzonder dicht bij het echte high end werk. Met drie speakers (één woofer, twee keer mid/hoog), drie versterkers (één keer 50W, twee keer 25W) en dezelfde versterkertechnologie als de NAD M2 versterker (DDFA) is de Viso One in staat muzikale bestanden bit-voor-bit accuraat weer te geven zonder dat je de iPhone of iPod hoeft te docken.

Bijzondere shows trekken bijzondere merken aan. Dynaudio pakt bij Audio TV Centrum uit met een Nederlandse primeur: de Confidence C1 Signature is aanwezig om, aangestuurd door onder meer de QBD76HD van Chord Electronics, te laten horen wat de ontwikkelingen bij het merk van Wilfried Ehrenholz aan audiokwaliteit op hebben geleverd. De QBD76HD is de allernieuwste D/A converter binnen de Chord Electronics reeks. Voorzien van een High Definition 192 KHz USB interface een bijzondere uitbreiding op het zeer succesvolle DAC assortiment. De High Definition USB ingang vervangt het bestaande Bluetooth-circuit en maakt gebruik van een speciale hoge snelheid data connector op de plaats waar de bestaande Bluetooth antenne gemonteerd was. Met de nadruk op High End muziek weergave is de QBD76HD nu sterk gericht op de weergave van muziek downloads vanaf uw computer door gebruik te maken van de 192 KHz USB interface connectie.De nieuwe Confidence Signature is de best klinkende en meest verfijnde Confidence ooit. Uitgerust met de vermaarde Dynaudio Esotar2 tweeter, geselecteerde, zeer krachtige woofers en de meest prachtige met de hand afgewerkte houtfineer, zijn de nieuwe Confidence modellen verder verfijnd door Dynaudio luidsprekerspecialisten uit Denemarken. Ook is het crossover verder geoptimaliseerd, de tweeter voorzien van een nieuwe en verbeterde coating en de interne bedrading aan een upgrade onderworpen. Met deze make-over van de Confidence lijn heten de modellen vanaf nu Confidence C1 Signature, C2 Signature, C4 Signature en Center Signature. In Eindhoven vind je, voor het eerst bij een Nederlandse dealer, de C1 Signature. Er zijn twee nieuwe uitvoeringen, donkerbruin Mokka en donkerrood Bordeaux, exclusief voor de Confidence Signature lijn. De Signature modellen dragen een aluminium naamplaat met de handtekening van de oprichter en eigenaar van Dynaudio, Wilfried Ehrenholz en hebben een garantietermijn van maar liefst 10 jaar. Dynaudio zal de nieuwe Confidence C1 II, C2 II, C4 II en Center II luidsprekers in de standaard afwerkingen aanbieden. De Confidence II modellen hebben een garantieperiode van 5 jaar.

Importeur Viertron, die recent het importeurschap van PIOSound verwierf, is in het weekend van 18 en 19 november al met deze Nederlandse elektrostaten bij Audio TV Centrum op bezoek geweest. Ook nu zullen de Eagle en Falcon van PioSound te bekijken – en te beluisteren – zijn. Daarnaast is ook Meridian Audio aanwezig, een merk met stijl en waarde. Ontwerper, Bob Stuart, is de drijvende kracht achter Meridian Audio. Wereldwijd wordt met ontzag geluisterd naar deze ‘digitale’ expert. De apparatuur die uit zijn handen komt produceert echt geluid, puur muziek. Het design is verouderingsvrij; opwaardering van bestaande modellen behoort tot de Meridian traditie.

Tot slot brengt Viertron ook Musical Fidelity mee naar het Audio TV Centrum showweekend. De ronde buisjes van de X-serie hebben wereldwijd sensatie geoogst en zijn nu volgroeid naar een strakke vierkante behuizing. De zinderende klank van de Musical Fidelity versterkers laat de bezitters en luisteraars niet meer los. Van Musical Fidelity hebben wij o.a. de M1 CLiC, die met Musical Fidelity versterking gedemonstreerd wordt op PIOSound speakers.

Je bent op vrijdag 9 en zaterdag 10 december aanstaande van harte welkom om zelf mee te maken waarom deze merken zich niet in één zinnetje laten samenvatten.

Meer informatie vind je op de websites van de deelnemende importeurs:

www.dynaudio.nl / www.viertron.nl / www.andbenelux.nl 

Vrijdag 9 december 9-21u
Zaterdag 10 december 9-17u 

Audio TV Centrum Eindhoven
Geldropseweg 75
5611 SE Eindhoven
www.audiotvcentrum.nl

MERK

EDITORS' CHOICE