ARTIKEL

Audiac dealer show 2006

Naast het geschreven verslag dat u hieronder vindt heeft HiFi.nl ook gefilmd tijdens de Audiac dealershow 2006. U kunt dit filmpje in verschillende formaten downloaden. De hoogste (HD) kwaliteit behaalt u met het 1080p filmpje. Hiervoor dient u echter wel te beschikken over een scherm dat de HD resolutie kan weergeven. Houdt u, zeker bij de HD filmpjes, rekening met een (afhankelijk van de snelheid van uw verbinding) lang(ere) downloadtijd.Standaard kwaliteit:  HD kwaliteit
Quicktime medium  Quicktime 480p (binnenkort online)
Quicktime large  Quicktime 720p (binnenkort online)
   Quicktime 1080p (binnenkort online)
   
Windows Media  iPod
WMA medium  klik hier
WMA large  

Maandag 24 en dinsdag 25 april organiseerde importeur Audiac een huisshow voor haar dealers,  woensdag mocht de Nederlandse pers aantreden. Speciaal voor deze dagen waren enkele vertegenwoordigers van de door Audiac gevoerde merken uitgenodigd.

Samen met de collega’s van de bladen mochten we ons die dag verheugen op de demonstratie van een bijzondere installatie. Wilson Audio Alexandria X-2, het nieuwe topmodel van deze Amerikaanse fabrikant, werd gedemonstreerd op de eveneens nieuwe monoblokken van Ayre. Maar voordat het zover was eerst de belangrijke nieuwtjes van de show.

Scott Campbell, International Sales & Marketing Manager bij Arcam, nam ons mee naar de kleinste demonstratieruimte van Audiac. De hier gemaakte opstelling bestond uit een Arcam AVR350 en DV137 met Transparent bekabeling aangesloten op Wilson Audio Duette luidsprekers.

Arcam

AVR350
De nieuwe AVR 350 is de opvolger van de bekende AVR300 receiver. De belangrijkste verschillen: Een betere voeding (ringkerntrafo) en het gebruik van de Stealth mat, een materiaal dat ook gebruikt wordt in de Stealth bommenwerper en radio-interferentie (RF) weert. Het toepassen van dit op glasvezel lijkende materiaal heeft nogal wat voeten in de aarde gehad: De juiste plaatsing en dosering daarvan moest met de grootste zorg plaatsvinden wat dan ook een tijdrovende klus is geweest. Te veel Stealth materiaal zorgt namelijk voor een wat ‘saaie’ klank. HDMI switching (2x), video conversie (composiet en S-Video naar component of RGB), 7 x 100 Watt versterking (alle kanalen gelijktijdig aangestuurd) en decodering van alle denkbare surround formaten maken deze receiver een ideaal knooppunt voor iedere Home Cinema installatie. Maar zoals bleek tijdens de demonstratie in stereo, de ambities van deze receiver reiken veel verder. De AVR350 moet de kloof tussen AV en stereoweergave overbruggen.

We hadden het genoegen om de AVR350 te beluisteren op de Wilson Audio Duette luidsprekers (op deze luidsprekers kom ik straks terug). Zonder meer mag gesteld worden dat de Arcam de Duette’s goed in de greep had en een zeer muzikale prestatie neerzette. Een direct vergelijk met zijn voorganger, de AVR300, pakte duidelijk in het voordeel van het nieuwere type uit.

DV137
Bron tijdens deze demonstratie was de nieuwe DV137 multispeler, Arcam’s eerste speler met zowel DVD-Audio als SA-CD weergave. De 137 maakt gebruik van de nieuwste Zoran processor (Vaddis 888s). Het nieuwe loopwerk mag erg stil genoemd worden.

Uniek zijn de mogelijkheden op video gebied. Een Video Wizard maakt het instellen van het contrast e.d. tot kinderspel. Zelfs upscaling naar 1080p behoort tot de mogelijkheden van deze Arcam speler.
Wolfson 8740 DAC’s, een uiterst nauwkeurige klok en een goede voeding moeten ook hier weer garant staan voor een uitstekende cd-weergave.


Wilson Audio

Peter McGrath, Director of Sales van Wilson Audio, neemt het woord van Scott over en vertelt over de nieuwe Duette luidsprekers. De Duette’s worden gepresenteerd als boekenplank luidsprekers. Boekenplank luidsprekers van Wilson Audio?? Inderdaad. Wilson denkt graag probleemoplossend. Muziekliefhebbers die wel een goed geluid willen maar dan zonder de gebruikelijke grote vloerstaande luidsprekers die minimaal een meter uit de wand moeten staan hebben eigenlijk geen goed alternatief. Voor dat ‘probleem’ ging Wilson op zoek naar een oplossing, maar wel zonder concessies te doen aan haar High End filosofie.

De Duette moest een luidspreker worden die in een Hostile enviroment goed kan presteren. Dus, in een boekenkast, dicht tegen de wand. Om zoveel mogelijk kast inhoud te behouden is er gekozen om het wisselfilter extern te houden. Hiermee werd éénderde van de kastinhoud vrijgemaakt. Aan dat wisselfilter werden dezelfde eisen gesteld als aan de wisselfilters van de grotere Wilson luidsprekers, dus alles hard wired, ‘custom made’ condensatoren en zelfs ‘custom made’ soldeer.

De Duette is een echte Wilson luidspreker en, zoals we mochten ervaren, een grote luidspreker ondanks zijn beperkte afmetingen. De luidspreker is af te stellen op gebruik dicht bij een wand of voor gebruik in een vrije opstelling. Gehoormatig is er geen verschil tussen beide opstellingen.

De afwerking is werkelijk perfect, het spuitwerk evenaart dat van de beste autofabrikanten. In de kast - die gemaakt is van Wilson’s eigen M-material en X-material - zijn onzichtbaar magneten verwerkt. De spikes zijn op deze punten eenvoudig te bevestigen zodat horizontale plaatsing van de luidspreker een fluitje van een cent is.


Transparent

Als laatste komt Bradley O’Toole Vice President of Marketing van Transparent aan het woord. Het belangrijkste Transparent nieuws zijn de nieuwe power conditioners onder de naam PowerIsolator. De serie bestaat uit drie modellen, te weten de PowerIsolator MM, de PowerIsolator Reference en de PowerIsolator 8. Vergis je niet, de kleinste is de duurste.


PowerIsolator MM

De demonstratie met de PowerIsolator 8 (als ik het wel heb) was verbazingwekkend, een echte eye opener. Doet u nog niets aan de stroomvoorziening van uw set? Ga dan zeker eens langs bij uw (Transparent) dealer. Thuis uitproberen is een must, maar de resultaten kunnen verbluffend zijn.  Tijdens de Audiac show was er ook nog een primeur te scoren, voor het eerst werd de PowerIsolator MM aan de handel getoond (later zouden we bij de Alexandria demonstratie ook naar deze PowerIsolator gaan luisteren).


Transparent Reference Interconnect


Transparent PowerLink


EDITORS' CHOICE