NIEUWSRhapsody

Avalon Idea en Sonore bij Rhapsody

Redactie HiFi.nl | 09 november 2011 | Avalon

Zaterdag 19 november aanstaande is het weer bij Rhapsody in Hilversum te doen. Harry en Michael zullen dan de Avalon Idea aan de liefhebber voorstellen, en tevens aan de slag gaan met een versterkersysteems en kabels van Sonore om muziek te maken met de Avalon Transcendent speakers. 

Neil Patel’s nieuwste telg, de Idea, is weer een echte Avalon, met een interessante prijsstelling van 9.000 euro per paar. Michael en Harry stellen ‘m graag aan je voor. De Idea is uitgerust met Avalon’s eigen Neodymium composiet tweeter en een tweetal 7” Nomex Kevlar woofers. De specificaties reppen van een onderste frequentiebereik van 28Hz en dat is voor een compacte speaker van amper 90 centimeter hoog, 22 breed en 25 diep natuurlijk erg aardig. Met een gevoeligheid van 88dB en nominale impedantie van 4 Ohm is de Idea geen moeilijke belasting voor de meeste versterkers. Avalon specificeert zelf dan ook een aanbevolen vermogen vanaf 50 Watt. In de geest en fysiek de opvolger van de legendarische Avatar, maar qua sound en energie volledig in de 21ste eeuw.

 

Muziek maakt meer los dan herkenning van melodie, klank en toon. Sonore verschuift het prestatieniveau, maar bereikt bovenal onze diepere dimensie, zo stelt Harry. Om die reden zullen ze ook uitpakken met een Sonore versterkersysteem en kabelset, aangesloten op een aantal Avalon Transcendent luidsprekers. 

Kom luisteren naar de nieuweling van Avalon, en de beprezen combinatie met Sonore, op zaterdag 19 november van 10 tot 16u.

Rhapsody
Bornealaan 25
1217 GX Hilversum
(tel) 035- 6284644

Website


EDITORS' CHOICE