ARTIKEL

iPod Hi-Fi (on)zin

Begin maart 2006 plaatsten verschillende media (waaronder HiFi.nl) het bericht over de introductie van de Apple iPod Hi-Fi, volgens Apple`s grootste baas Steve Jobs een apparaat waarme Home Stereo "heruitgevonden" zou zijn. 

Nu is Jobs`s uitspraak op zijn minst aanleiding om de wenkbrauwen te fronsen, en heeft dan ook nogal wat ophef veroorzaakt binnen de "HiFi handel". Voor de Volkskrant gaf het aanleiding er een volledig artikel aan te wijden, waaruit door oa. Zibb.nl weer lustig geput werd voor hun eigen publicaties. In dit HiFi.nl artikel leest u het originele persbericht op HiFi.nl, het artikel in de Volkskrant dat input gaf aan een publicatie op Zibb.nl, de reactie op de Zibb publicatie door HiFi winkelier Arthur Venis (Art`s Audio) en de mening van HiFi.nl (in de persoon van Guido de Kanter) over Apple`s claim de stereo muziekweergave opnieuw uitgevonden te hebben.

Hierbij het bericht zoals het op HiFi.nl is verschenen:

Apple gaat Hi-Fi

Apple lanceert met iPod Hi-Fi een Hi-Fi luidsprekerysteem dat naadloos samenwerkt met de iPod en een nieuwe invulling moet geven aan het concept stereo-installatie. Het alles-in-één ontwerp wordt van stroom voorzien door een netsnoer of zes batterijen van D-formaat en kan worden bediend met de Apple Remote.


De iPod luidspreker

De iPod Hi-Fi bestaat uit een geïsoleerde behuizing met twee speciaal ontworpen luidsprekers met een "ported"-bassysteem. Dit ontwerp, zo stelt Apple, minimaliseert trillingen en maximaliseert de geluidskwaliteit. De iPod Hi-Fi is voorzien van handgrepen zodat hij gemakkelijk kan worden verplaatst en beschikt over een verwijderbaar voorpaneel met aanraakgevoelige volumeknoppen.

De iPod Hi-Fi biedt integratie voor alle iPods met een dockconnector en laadt de iPod automatisch op wanneer deze zich in de iPod Hi-Fi bevindt. Bovendien geeft de iPod Hi-Fi functies van de iPod weer, zoals toonregeling, grote albumillustraties en volume (beschikbaar voor de iPod nano en de iPod van de vijfde generatie). De iPod Hi-Fi is voorzien van een multifunctionele 3,5-mm aux-ingang die geschikt is voor analoge en digitale signalen, zodat een breed scala aan audioapparatuur op de iPod Hi-Fi kan worden aangesloten.

De iPod Hi-Fi wordt geleverd met een Apple Remote, een verwijderbaar voorpaneel, een netsnoer en tien universele dockadapters, en is verkrijgbaar voor 369 Euro via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers.


Steve Jobs tijdens de presentatie 


Kijk voor het artikel in de Volkskrant en de daarop volgende reacties op de volgende pagina(s).

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »