NIEUWS

Chesky Records biedt HD WAV Masters

Redactie HiFi.nl | 17 april 2009

In een persbericht laat Chesky Records weten dat ze 192 kHz/24-bit series gaan aanbieden. Het gaat om discs die alleen via de Chesky Records website te bestellen zijn.

Het gaat hier nu eens niet om gelimiteerde edities, maar om één-op-één kopieën van de originele master tapes van het label. Deze standaard 192 kHz/24-bit bestanden zijn op de discs opgeslagen als WAV bestand en kunnen worden afgespeeld vanaf de harddrive van een mediaserver, pc of natuurlijk als de tracks zijn overgezet op een wisselbaar medium als een usb-stick. De 4.7 GB dvd-r (golddisc) waarop de titels worden aangeleverd is niet af te spelen op een gewone cd-/dvd-/sacd- of dvd-audio speler.

Dat de titels in dit hoogoplossende formaat beter en puurder zullen klinken dan vanaf een gewone cd met meer lucht en een bredere en diepere soundstage is een logische belofte van David Chesky, eigenaar van het audiofiele label. De discs zullen niet in de winkel komen te liggen, maar enkel via de Chesky website te bestellen zijn voor 45 dollar per stuk.

In eerste instantie zal het gaan om vijf producties, die weliswaar in eerste instantie enkel voor de V.S. bedoeld zijn. Later worden het er ongetwijfeld meer en zal ook de Europese markt bediend kunnen worden. Toch geeft dit bericht aan dat audiofiele labels wel degelijk met hun tijd meegaan en inspelen op de wensen van hun afnemers.


EDITORS' CHOICE