Praalder HiFi Show 2001

Rene Smit | 05 november 2001

Op verzoek van hifi.nl heb ik zondag 4 november de hifi show van Praalder Hifi in motel Bijhorst in Wassenaar bezocht.

Omdat de praktijk meestal zo is dat mensen eerst de etage bezoeken waar ze binnenkomen ga ik eerst naar de 2e etage waar de importeurs AND Benelux BV en Transtec BV hun luisterruimtes ingericht hebben. Bij AND Benelux BV heb ik een gesprekje met Dick Wagenaar, hij praat me bij over de nieuwtjes die deze importeur te melden heeft. Allereerst is daar heet van de naald op de show de Dali Piano Forte actieve subwoofer, met deze subwoofer wordt de Piano serie compleet gemaakt voor surround toepassingen. De Piano Forte is een subwoofer die afwijkt van alle andere subwoofers omdat hij bedoeld is voor plaatsing aan de muur door middel van een speciale bijgeleverde beugel. Uitgevoerd in zilvergrijs en zwart ziet deze sub er zeer strak en modern uit.

Nieuw en leverbaar of op korte termijn leverbaar zijn de NAD T741 surroundreceiver, de T531 dvd-speler, de T751 dvd/cd-wisselaar. In december komt daar de T562 dvd/cd-speler bij die naar NAD maatstaven ook bijzonder geschikt is als cd-speler. Gedemonstreerd wordt er met een stereoopstelling bestaande uit de S500 cd-speler en de S300 versterker gekoppeld aan een set Dali Evidence 470 luidsprekers door middel van Taralabs Axiom bekabeling. Dick weet ook nog te melden dat hij het een zeer positieve show vindt met sympathieke, belangstellende bezoekers.

Tegenover AND Benelux heeft de firma Transtec een ruimte ingericht. Martin Struijk geeft hier demo’s met een Kef KHT2005 satellietsysteem met subwoofer. Dit is een set bestaande uit 5 identieke eivormige speakers met een hoog designgehalte en een kleine bijpassende subwoofer. Het beeld wordt verzorgd door een videoprojector van het Italiaanse merk SIM. Het betreft hier het type Sim2 Grand Cinema, een compacte projector voorzien van een 125watt lamp in plaats van een 250watt lamp waardoor een betere kleurweergave wordt bereikt en als bijkomend voordeel met een kleinere koelventilator volstaan kan worden. Ook beschikt deze projector over een zoomfunctie en is de projector bijna plug-and-play op een paar instellingen na. Het is leuk om te zien en horen hoe deze relatief bescheiden set in staat is een overtuigende surround demo te verzorgen.


EDITORS' CHOICE