NIEUWSB&W

HiFi.nl artikelen week 37

Arold Roestenburg | 09 september 2004 | B&W

Elke week publiceert HiFi.nl een forse hoeveelheid artikelen, recensies, Hi-Visits, nieuwsitems, showverslagen en meer. Als u deze artikelen zou uitprinten en en hier maandelijks een stapeltje van maakt, dan ontstaat opeens een lijvig tijdschrift. Een actueel, uitgebreid - en niet te vergeten gratis - tijdschrift.

(We hebben het dan trouwens nog niet eens over de Tweedehandsrubriek, My.HiFi.nl, de Expertvragen, HiFind zoekmachine en meer, applicaties binnen HiFi.nl welke ook tot uw beschikking staan.)

Om u een idee te geven wat we vorige week publiceerden, nog even een kort overzicht van de titels: Totem Rainmaker, Vrolijk, Surroundformaten deel 2, Brian Wilson in concert, Hovland bij Rhapsody, Karin Allyson, Paul Stephenson, Mabel Gonzalez en Gouttes d’eau sur pierres brûlantes.

(voor een overzicht met linkjes, klikt u hier)

Zo`n week is vervolgens razendsnel voorbij en weer is het donderdag. Publicatiedag voor de redactie van HiFi.nl. Ziet u bijvoorbeeld een overzicht van de artikelen welke we zojuist gepubliceerd hebben.

Veel leesplezier met HiFi.nl!

De redactie

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensie

WLM Lyra, door Phil van Deijk
Voor mij en voor diverse collega’s wist WLM de show in Munchen te stelen. Het beste geluid van de show? Mogelijk wel. De drukte in de ruimte van WLM was opvallend groot telkens als ik er langs liep en een aantal keren ben ik opnieuw naar binnen gestapt om nog even te genieten van de muziek. Een afspraak met de daar aanwezige Nederlandse importeur van WLM is uiteraard gemaakt. Enkele weken later werd de Lyra bij mij thuis afgeleverd en kon ik gaan genieten van echte Oostenrijkse Wiener Lautsprecher Manufaktur luidsprekers.

De set van... Hifi Solutions Amsterdam (c) Xingo

Achtergrondartikelen, columns

Hi-Visit Joenit, door Rene van Es
Langzaam maar zeker laten we in ons gesprek de hifi wereld achter ons en praten we over zaken als design, woninginrichting, eten en drinken, hoe een mens dingen waarneemt en herinnert en levenshouding. Wim blijkt een mens met een eigen visie op het leven. Hij houdt van de natuur en van evenwicht. Geen opzichtige kleding voor hem of fel gekleurde interieurs. De afspiegeling daarvan zie je in zijn pand en de tuin. Hoor je ook terug in zijn woorden.

Kroegwijsheden, door Rene van Es
“Vroeger luisterden we naar The Doors, tegenwoordig is dat Windows”. Hoe typerend is deze uitspraak in een tijd waarin MP3 en muziekservers steeds dichter richting Microsoft kruipen en dezelfde Microsoft heel erg veel interesse in muziekdistributie toont.

Winkelbezoek

PMC, Paradigm en Van Medevoort bij Hifi Solutions, door Rene van Es
Als ik terugkijk op de avond dan luidt de conclusie dat de vM MA240 zich lijkt te gedragen als een winnaar. Het component van het jaar wellicht. Zeker in relatie tot de schamele 990 euro die hij kost. Ik kan niet wachten tot hij bij mij thuis staat en ik hem nader kan beluisteren aan de speakers die hier staan. Als hij dan nog zo zijn best weet te doen, dan mag, nee moet Audioart een order noteren. Want dan heeft niet alleen mijn, maar elke versterker hier een zware dobber aan. Vanaf ongeveer half september te horen bij de Van Medevoort dealer. Wie weet bent u straks minstens zo lyrisch en gelooft u net zo min als wij uw eigen oren.

 

Software recensies

HiFi.nl de publicaties van week 37

Frank Bridge - The Sea, Enter Spring, Summer (CD), door Ferd op de Coul
Op onze concertpodia wordt  muziek van de Britse componist Frank Bridge (1879-1941) slechts bij hoge uitzondering gespeeld, in tegenstelling tot natuurlijk in het Verenigd Koninkrijk, waar heus  niet alleen op puur chauvinistsche gronden, de muziek van eigen bodem “so wie so” hoog wordt gewaardeerd en veelvuldig verklankt.

Quincy Jones and Bill Cosby - The Original Jam Sessions 1969 (CD), door Jan de Jeu
Iedere keer wanneer ik de naam Quincy Jones op een LP of CD zie staan is dat voor mij een reden om de desbetreffende schijf wat nauwkeuriger te bekijken. In de Amerikaanse music scene zijn er weinigen die zo veel bijgedragen hebben als juist deze mr. Jones.

Grimm (DVD), door Jan Luijsterburg
De titel suggereert al wat voor een film het is: een grimmig sprookje. Jacob en Marie zijn wat ouder dan hun lotgenoten Hans en Grietje (hoe oud waren die eigenlijk?), maar worden net zo hard door hun werkeloze vader gedumpt in het bos. Het begin van een bizarre reis.

The trumpets that time forgot (CD), door Luc van Gaans
Van een titel als ´The trumpets that time forgot´ krijg ik meestal gelijk de kriebels. Misschien volkomen misplaatst, maar het roept bij mij direct associaties op van goedkope klassieke cd-producties die klassieke evergreens in massale cd oplagen via allerhande ketenwinkels aan de man wil brengen.

La petite Lili (DVD), door Jan Luijsterburg
Een film hoor je in een bioscoopzaal te zien. In het donker, dat je alleen het doek ziet.’ Deze tegenwoordig steeds moeilijker te handhaven visie, uitgesproken door de jonge filmmaker Julien, is wel een beetje een smoes. Hij gaat zijn eerste product, met knappe vriendin Lili in de hoofdrol, vertonen aan zijn familie, en knijpt hem flink. En niet zonder reden.

 

Prijsvraag

Win een Beamax automatisch projectiescherm twv 630 euro
Met deze prijsvraag dingt u mee naar een 213 cm breed M-compact elektrisch projectiescherm van Beamax. Meer informatie over Beamax, de Beamax schermen en De winkelwaarde van dit scherm is 630 euro. Het scherm kan naar keuze geleverd worden in 16:9 of 4:3, blijkt u de prijswinnaar te zijn, dan kunt u hiertussen ook kiezen.

HiFi.nl de publicaties van week 37

MERK

EDITORS' CHOICE