NIEUWSOnkyo

Onkyo nieuws

Redactie HiFi.nl | 16 november 2003 | Onkyo

In september en oktober bracht Onkyo een reeks nieuwe AV receivers uit. De beste uit die rij was toen de TX-NR801, maar deze wordt nu voorbijgestreefd door de nieuwkomer. De TX-NR901 is een zeer rijk uitgeruste receiver met onder andere THX Surround EX 7.1 technologie voor het geluid.

Onkyo TX-NR901Naast de THX certificering heeft Onkyo alle andere bestaande verwerkingstechnieken toegepast. Oftewel: ProLogic II,  DTS Neo:6 en DTS 96/24. En dat is dan alleen nog maar de audio. Op het aparte video circuit worden de beelden opgewaardeerd van composite en S-Video naar component video. Als onmisbaar slagroom op het toetje heeft de fabrikant ook de eigen Net-Tune technologie ondergebracht in de receiver.

Voor wie al deze digitale circuits en verwerkingstechnieken maar niks vindt en het liever houdt bij pure analoge weergave is de Pure Audio functie. Deze schakelt de digitale circuits uit, waardoor het analoge signaal ook in het daarvoor bestemde gedeelte van de receiver blijft. De 901 stuurt zeven keer 110 Watt uit ij 8 Ohms, mede geholpen door de zelf ontwikkelde Wide Range Amplifier Technology (WRAT). De afwerking is niet veel anders als bij de eerdere modellen, maar de afstandsbediening heeft een kleine metamorfose doorgemaakt.

Het aluminium basisdeel is uitgebreid met een LCD scherm, een soort joy stick voor makkelijke navigatie en een leerfunctie, zodat de bediening van elk apparaat in een home theater systeem kan worden overgenomen.

MERK

EDITORS' CHOICE