NIEUWSOnkyo

Net-Tune en THX inéén

Redactie HiFi.nl | 24 oktober 2003 | Onkyo
Onkyo introduceert de innovatieve, voor Net-Tune™ geschikte, AV-receiver TX-NR801E. Zoals gebruikelijk bij Onkyo, biedt ook de nieuwe TX-NR801E state-of-the-art technologie in combinatie met hoogwaardige audio-videoweergave. Deze uitstekende geluidskwaliteit wordt bereikt door toepassing van VLSC, 192 kHz/24-bit DAC’s en uiterst nauwkeurige 32-bit dubbele DSP-componenten. In een zware en solide behuizing wordt gebruik gemaakt van een nieuwe zware transformator (H.C.P.S.) en een stevig aluminium frontpaneel.

Onkyo TX-NR801E

Niet minder belangrijk zijn het bedieningsgemak en de flexibiliteit van de TX-NR801E met de muziekserverfunctie van Net-Tune. Uw cd’s kunnen op de harddisk van de pc worden opgeslagen, via de TX-NR801E worden weergegeven en via de afstands-bediening worden bediend.

De adviesprijs is € 1.695,-, inclusief BTW, exclusief eventuele verwijderingsbijdrage.

Eigenschappen van de Onkyo TX-NR801E netwerk AV-receiver

NET-Tune™
Met Net-Tune™ kan een complete collectie muziekbestanden worden ‘verstuurd’ naar meerdere gebruikers van het netwerk bij u thuis. Maximaal 12 receivers op verschillende plaatsen kunnen op hetzelfde moment beschikken over de bestanden op dezelfde harddisk. CD’s en externe bronnen kunnen worden gekopieerd op een harddiskdrive in MP3-, WMA- (gecomprimeerd) en PCM- (ongecomprimeerd) formaten. Maar dat is nog niet alles: Net-Tune™ Central levert ook overzichten van uw muziek, alles gemakkelijk toegankelijk via de afstandsbediening van de TX-NR801E. Wanneer u geïnteresseerd bent in actuele uitzendingen van overal ter wereld via Internet radio, dan biedt Net-Tune™ onbegrensde bronnen. Verbind uw TX-NR801E met een router die weer verbonden is met uw breedband modem via een high-speed Ethernet kabel en u beschikt over een ongekend aantal radiozenders overal ter wereld dankzij het exclusieve Net-Tune™ protocol van Onkyo. En met 30 voorkeur-posities kunt u op elk moment uw favoriete Internet radiozender inschakelen.

VLSC™ (Vector Linear Shaping Circuit)
Conventionele D/A-converters reduceren de digitale pulsstoringen in omzettings-fase, maar kunnen deze niet geheel verwijderen. Ook hier wordt een schakeling die voorheen alleen op de high-end componenten van Onkyo verkrijgbaar was, VLSC™ (Vector Linear Shaping Circuitry) met een unieke D/A-conversie, gebruikt om dit te verhelpen. De data tussen twee sampling punten worden geconverteerd, waarop deze punten in real-time worden verbonden met analoge vectoren om een gave golfvorm te bereiken. Het resultaat is een analoog signaal dat recht doet aan de digitale bron.

THX® Select Gecertificeerd
Deze certificatie is uw garantie voor superieure home theater prestaties. Inclusief de nieuwste DSP-verbeteringen zoals Cinema Re-EQ™, Timbre Matching™, Adaptive Decorrelation™ en Bass Management™ voor een accurate reproductie van een bioscoopbelevenis in uw woonkamer.

Dual 32-bit DSP-Chips
Deze krachtige en zeer nauwkeurige dubbele 32-bit DSP-processoren, gecom-bineerd met de ultra-exacte 192 kHz/24-bit audio DAC’s ingebouwd in de TX-NR801E leveren een bijzonder nauwkeurige en natuurgetrouwe omzetting van alle surround sound van digitale bronnen voor pure audioperfectie.

High Current Voeding (H.C.P.S.) Transformator
De AV-receiver vormt het hart van elk home cinema systeem. En het hart van Onkyo receivers is de High Current Power Supply (H.C.P.S.) transformator. Deze opnieuw ontworpen transformator levert de basis waarop meerkanaals digitale bronnen realistisch en kernachtig weergegeven kunnen worden.

 • THX Surround EX, DTS™, DTS-ES™, Discrete/Matrix 6.1, DTS Neo:6™, DTS 96/24™, Dolby Digital™, Dolby Digital EX™ en Dolby Pro Logic II™ decoders.
 • MP3-, WAV- en WMA- decoders.
 • Ethernet (Net-Tune™) poort.
 • Minimaal 6 x 135 watt continu RMS- vermogen aan 6 ohm bij 1 kHz.
 • 192 kHz/24-bit audio D/A-converters.
 • 96 kHz/24-bit audio D/A-converters.
 • Zone 2 stuurfunctie.
 • 7.1 Meerkanaals ingangen en voorversterkeruitgangen voor DVD-Audio & SACD.
 • Composiet en S-Video naar component video-conversie.
 • Instelbaar wisselfilter (40/60/80/100/120/150 Hz).
 • 40 FM/MG-voorkeurposities.
 • In-beeld display.
 • Geborsteld aluminium front.
 • Inwendig verlichte, programmeerbare afstandsbediening voor alle functies, met macro’s.
MERK

EDITORS' CHOICE