Gemodificeerde Aria Impulse SE`s | Keith Marshall | Audyn

338 x bekeken | geplaatst op 10 oktober 2024

€ 850,-



kenmerken

Merk * Anders
Categorie Luidspreker front
Type Impulse SE
Serienummer
Conditie Gebruikt
Bouwjaar
Geplaatst op 10-10-2024

Beschrijving


Onbekend? Lees even verder. Speelt menig speaker volledig naar huis! Daarnaast bijzonder (!) mooi gevoiced door modificaties uitgevoerd door legende Keith Marshall.

Bovenop de hoge kwaliteit gebruikte materialen, hout en drivers is hiernaast ook de interne bedrading vervangen voor koperdraad in teflon en zijn er supersnelle bypass condensatoren geplaatst. Op de foto`s zijn bijv. de Audyn caps en spoelen te zien. Allemaal top materiaal dat je niet in een standaard speaker vindt van 1000 euro in de winkel.

Klank
`Hij klinkt goed` zeg je. `Beter dan veel andere speakers die veel meer kosten, maar wat houdt dat in?`.

Algemeen
In het algemeen valt te zeggen dat de speakers erg neutraal zijn, waardoor deze heel goed weergeeft wat je voor hardware ervoor hebt zitten. Het zijn geen enorme `bass-heads` voor de duidelijkheid, maar meer `genuanceerdere` speakers.

Mijn initiële indruk was daarom (heel eerlijk) `gematigd enthousiast`. Echter heb ik gemerkt dat juist het `gebrek` aan extremiteiten (lees: neutraal) enorm is gaan bevallen.

Dat is echter anders `luisteren` dan naar een speaker die het hoog of het laag om je oren gooit. Vaak komen deze imposanter over bij een snelle luistersessie, echter is mijn ervaring dat je dat snel beu wordt. Dat laatste doen de Aria`s dus bijzonder goed in mijn optiek, door de design en hardware keuzes van Keith Marshall.

CHoco Emei
In mijn geval zocht ik naar iets meer `warmte`, wat in mijn versterker (vleugje buis) uitstekend getoond wordt via deze speakers.

Unison Research Unico 90
Heb ze ook samen laten spelen met een (gigant) Unison Research Unico 90. Hybride solid state/buizenversterker van ca. 25/30 kg. Prachtig werkelijk.

Hegel H160
Ik heb er echter ook `cleanere` bron ervoor gehad (Hegel H160). Dat klonk heel anders, maar echt fantastisch strak. Puur smaak, maar opvallend mooi samen. Bas was hier ook opvallend goed aanwezig, ondanks dat het nooit een enorme sub kan evenaren natuurlijk.

PrimaLuna
Tenslotte ook nog kort mogen luisteren naar een PrimaLuna buizenversterker. Klonk ook erg mooi, maar was maar te kort voor diepgravende conclusies en had het vermoeden dat de buizen aan vervanging toe waren.

Waarom dan verkopen?
Ik heb door groot toeval net een set speakers weten te bemachtigen voor een "vreemde" prijs die bijna 2x zo groot zijn en vele malen hoger zit qua materialen. Dit is een dermate grote stap dat dit niet langer te ontkennen is en past bij mijn huidige audio-reis.

Het zegt daarentegen wel wat dat ik enkele weken heb getwijfeld welke ik nou moest houden van de twee. Sterker nog: ik krijg hier zelfs ruzie over met mijn vrouw (die de Aria`s verkoos). Dat zegt dus wel iets.

Heb een tijd terug ook iemand over de vloer gehad die mijn Hegel H160 overgenomen heeft en die was ook weggeblazen. Echter was het budgettair even niet opportuun ook deze gelijk mee te nemen moest hij met pijn in zijn hart toegeven en moest het daarom nog even met zijn Dali vloerstaanders doen.

Staat
Optisch 9/10. Bij hele nadere inspectie viel een mini puntje op. Echter had ik dat niet eerder gezien, zo klein is het. Er zit daarnaast een lichte verkleuring op van de zon. Niet bijzonder opvallend, voor mij zelf niet storend en bij gebruik van de grilles helemaal niet zichtbaar. Wil toch alles gezegd hebben voor de volledigheid. Ben zelf best perfectionistisch, dus waardeer dat zelf ook.

Merk overigens dat door de slechte conversie van de foto`s door Marktplaats de kleur donkerder oogt en ook het mogelijke kleurverschil iets meer opvalt. In het echt is de kleur zachter, egaler en het verschil fors minder. Oftewel: veel mooier in het echt.

Originele omschrijving
De Aria is een elegante zuil-luidspreker met een strakke tijdloze vormgeving. Dit top model van Impulse weet uiterste neutraliteit,
dynamiek, rust en fijnzinnige detaillering te combineren waardoor muziek van alle genres op een zeer natuurgetrouwe manier tot leven wordt gebracht.

Het ontstaan van een product van zo een hoge kwaliteit gaat uiteraard niet vanzelf maar is het cumulatief resultaat van vele
jaren experimenteren en toewijding aan een filosofie waarin een gunstige kwaliteits-prijs verhouding centraal staat.

Met de Aria “Special Edition” (SE) worden de kwaliteiten van de Aria nog verder verhoogd door het toepassen van geselecteerde filter componenten (o.a. koperfolie spoelen en speciale condensatoren) van absolute top kwaliteit en zware WBT aansluitterminals.

Praktisch
Kom gerust luisteren en jezelf verbazen zonder verplichtingen of druk. Net naast Amsterdam CS op het rustige stuk (Westerdoksdijk). Makkelijk parkeren inclusief lekkere koffie of thee. Niet helemaal je ding? Dan schudden we elkaar de hand en heb je hopelijk een fijne luistersessie gehad.

Bieden vanaf 650 eur.

Is te beluisteren op CHoco Emei versterker (dochtermerk Kinki Studios, lichte buizensound) + Gustard R26 DAC/Streamer.

Liever eigen versterker meenemen? Doe het!
Bieden vanaf prijs is echt de ondergrens.

Technische specificaties (ex modificaties)
Systeem: 2-weg bas reflex
Woofer: 2 x 14 cm Premium Line
Tweeter: 27 mm ring radiator
Kast inhoud: 25 liter
Frequentiebereik: 40 – 40.000 Hz
Rendement: 90 dBA/W/m
Type filter: 2 e orde hard wired
Wisselfrequentie: 2200 Hz
Nom. Impedantie: 6 Ohm
Bedrading: QED verzilverd
Afmetingen (h x b x d): 940 x 170 x 300 mm
Uitvoeringen: Bamboe





EDITORS' CHOICE