HiVisit ERCT op DAE2024: te veel merken om hier op te sommen

Redactie Hifi.nl | 10 oktober 2024 | Electrocompaniet

De in Zwolle gevestigde distributeur van excellente hifimerken ERCT pakte groots uit tijdens het Dutch Audio Event en beschikte over maar liefst drie kamers.

In deze ruimtes werden de merken AMG, Audiomica, Daniel Hertz, Davis Acoustics, Electrocompaniet, Eversolo, Goldenberg, Ideon, Norma Audio, Octave, Solid Tech, Thales en Von Schweikert aan het publiek gedemonstreerd.

Inderdaad: te veel om in de kop hierboven te plaatsen. In kamer 54 begon dat direct met een mooie primeur. ERCT brengt namelijk het legendarische merk Electrocompaniet terug naar Nederland.

Het design is uniek. Het doet een beetje steampunk aan, maar ook weer niet. We zijn in ieder geval best gecharmeerd van de hoogglans zwarte behuizing met de goudkleurige aluminium details en de blauwe displays. Het heeft iets robuusts. Iets futuristisch.

De geluidskwaliteit waarmee de set muziek via de Von Schweikert Endeavor SE de ruimte in laat vloeien is fraai en open. Houd je niet van een uitbundig uitgevoerde hifiset, ERCT is ook distributeur van het prachtig vormgegeven en heerlijk klinkende Octave. Dit high-end audiomerk richt zich voornamelijk op buizentechniek en staat hiermee prominent in de spotlights naast het zwart van Electrocompaniet.

Door met de primeurs, want in kamer 115 was er ruimte voor een wereldintroductie voor het naar Veldhoven toegestroomde publiek: de Daniel Hertz M1 Delta Edition. Geestelijk vader is niemand anders dan Mark Levinson. Momenteel is dit nog het enige bestaande paar en deze giganten wegen een respectabele 150 kilogram per stuk.

De in hoogglans uitgevoerde en in een donkere ruimte lastig te fotograferen zwarte vloerstaanders sluiten qua optiek aan bij de eerder door ons beluisterde Chiara monitors en worden aangestuurd met de geïntegreerde Maria versterker die is voorzien van een interne crossover, een dubbele stereo eindversterker om te bi-ampen en unieke C-wave technologie. Het WaveGlass kastmateriaal is een met kleur geïnjecteerd materiaal dat grote gelijkenis vertoont met plexiglas. Het voordeel van dit materiaal is dat het ultra stijf is, hierdoor geen kleuring aan het geluid toevoegt en dat dit redelijk bestand is tegen kleine krasjes.

De toegepaste drivers zijn speciaal voor Daniel Hertz op maat gemaakt en hiermee klinkt het systeem niet enkel levendig en dynamisch, de gehele muziekprestatie wordt zeer ontspannen aan de luisteraar overgebracht. Ondanks de soms hoge volumes om de dynamische reserves te demonstreren. Het geluidsbeeld blijft onder alle omstandigheden stabiel en biedt vanuit iedere positie in de kamer een nieuw perspectief in de gespeelde muziek.

Ten slotte is er nog kamer 117, waar een fraaie set van Norma Audio Electronics staat te spelen, bestaande uit de ECI 6DX MKII Balanced Integrated versterker en EMC 1 MKV Balanced Reference cd-speler.

De compact disc-speler is voorzien van een interne DAC zodat je deze ook kunt gebruiken voor het streamen van digital audio. De set is gematcht met een set luidprekers van Norma Audio. Een erg fraai presterende combinatie. We werden begroet door een lekker levendig stukje flamenco en veel van de opvolgende nummers werden zelfs niet gevonden door het tijdens deze shows zeer populaire Shazam. Zo hoor je ook weer eens iets nieuws!

Je vindt het volledige verslag van Dutch Audio Event 2024 op hifi.nl/dae

MERK





EDITORS' CHOICE