Ultrasone Edition Eleven (11) high-end koptelefoon open-back

267 x bekeken | geplaatst op 9 juni 2024

€ 765,-kenmerken

Merk Ultrasone
Categorie Hoofdtelefoons
Type Edition Eleven
Serienummer E 0731
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2018
Geplaatst op 09-06-2024

Beschrijving


Veelgeprezen, gelimiteerd verschenen (1111 exemplaren), universeel inzetbare bedrade over-ear hifi-koptelefoon. Volgens de officiële omschrijving een open model, maar de constructie is eerder semi-open, en de hoeveelheid geluid die de koptelefoon doorlaat is dan ook haast verwaarloosbaar. Je valt er dus niet `s avonds laat alsnog potentieel je buren mee lastig. ;) Niettemin mag duidelijk zijn dat het hier gaat om een echte thuisluisterkoptelefoon.

Aanschafprijs inclusief kabels € 1071,22.

Het opvallende weergave-aspect is de stevige maar tegelijkertijd zeer gecontroleerde bas, die niet ten koste gaat van de detaillering of de hogere frequenties. De (deels) open uitvoering geeft realisme en ruimtelijkheid mee aan het geluid. Alsof je een set high-end speakers op je hoofd hebt! Zonder meer is de Ultrasone Edition Eleven een van de beste semi-open koptelefoons ooit op de markt gebracht.

Hoe indrukwekkend het geluid ook is, zelf blijk ik simpelweg wat meer een speakerpersoon. Ik heb derhalve te weinig werk voor de koptelefoon en heb besloten deze na 2 jaar van de hand te doen.

De grip van de Ultrasone Edition Eleven op het hoofd is gematigd tot stevig, de oorkussens en hoofdband zijn comfortabel en hebben een bekleding van fijngeweven Alcantara. Het verstellen van de hoofdband gaat trapsgewijs maar ook soepel en nauwkeurig. Verdere kenmerken zijn de luxe walnoothouten oorschelpen en hoogwaardige aluminium basis. Daarnaast heeft de koptelefoon een bescheiden gewicht van zo`n 320 gram.

Deze koptelefoon is goed schoon te maken met een met warm water vochtig gemaakt, goed uitgeknepen vaatdoekje en met het meegeleverde microvezeldoekje met wat alcohol. Dit heb ik regelmatig gedaan.

Met de 3,5 mm aansluiting van een dongle als de iBasso DC06PRO of van een draagbare hi-res muziekspeler als de FiiO M11S is de Ultrasone Edition Eleven al heel prima te gebruiken. Het beste zal deze koptelefoon echter tot zijn recht komen met een hifi-stereohub, denk aan de NEO iDSD 2 van iFi audio.

Alle oorspronkelijk bijgeleverde accessoires inclusief oorspronkelijke doos inbegrepen:

- Hoogwaardige 4-kernige kabel van 3 meter met 0,78 mm 2-pins connectoren voor aansluiting op de koptelefoon en met 3,5 mm bronplug, incl. opschroefbare vergulde 6,35 mm Neutrik-verloopplug en opbergzakje

- Luxe metalen Motega-koptelefoonstandaard incl. inbussleuteltje voor montage

- Microvezeldoekje met logo

- Opbergtas met logo


En nog extra inbegrepen:

- 3 kortere kabels van 130 cm, 150 cm en 160 cm, alle drie single-ended met 3,5 mm bronplug (de kabel van 150 cm in het bijzonder - de 2e van boven op de foto - is van hoge kwaliteit en is evenals de 3 meter lange oorspronkelijke kabel 4-kernig)
EDITORS' CHOICE