Lumin T2 + S-Booster PSU Streamer/DAC Nu in Prijs Verlaagd !

261 x bekeken | geplaatst op 16 mei 2024

€ 2.950,-kenmerken

Merk Lumin
Categorie Netwerkspelers
Type Streamer / DAC
Serienummer 12345
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2021
Geplaatst op 16-05-2024

Beschrijving


Lumin T2 BOTW / S-Booster, Streamer met ingebouwde DAC, Occasion, Inclusief Originele Verpakking
Nieuwprijs : € 4.899,00
Nu voor slechts : € 2.950,00 !

Algemeen : Luxe Lumin streamer met een dubbele high end DAC en precisie onderdelen. Ondersteunt o.a. DSD512/ 384kHz, MQA en is Roon Ready. Deze Lumin T2 wordt geleverd met S-Booster voeding.

Techniek : De Lumin T2 is het eerste nieuwe ontwerp na de Lumin A1/T1 modellen. Na de D1 en de S1 zijn nu ook de A1/T1 toe aan een remake. De nieuwe T2 Lumin streamer combineert een robuuste CNC-paneelconstructie met X1-technologie om voor dit prijspunt de beste denkbare prestaties te kunnen leveren.

Het chassis werd voor de T2 volledig opnieuw ontwikkeld. Het is samengesteld uit massief aluminium CNC panelen, die onzichtbaar met elkaar zijn verbonden. Het front is, net als de referentiespeler van Lumin, de X1, fraai gebogen en biedt plaats aan het te dimmen, of uitschakelbare display. De aansluitingen aan de achterzijde liggen verzonken in het chassis, zodat deze aan het zicht worden onttrokken.

Lumin behoort tot het selecte gezelschap van fabrikanten, die alles in eigen huis ontwikkelen en fabriceren. Naast de hardware, zoals de digitale data processor, wordt ook de benodigde processingsoftware en bedieningsapp in eigen huis ontwikkeld, zodat deze optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd. Dit is echt een pré t.o.v. fabrikanten die ‘streamers’ van derden betrekken en deze moeten implementeren in hun eigen apparatuur. Niet zelden leidt dit tot concessies en/of aanpassingen, die ten koste gaan van de geluidskwaliteit of het bedieningsgemak.

Voor de T2 werd een nieuwe processor ontwikkeld, die DSD512 en 384KHz weergave biedt. Gekoppeld aan een dubbel uitgevoerde ES9028PRO SABRE D/A converter wordt zo een kwalitatief hoogwaardig en audiofiel signaalpad gerealiseerd. Om er voor te zorgen dat de digitale data netjes ‘in de pas blijven lopen’ wordt een hoogwaardig & discreet kloksysteem ingezet. Een nauwkeurige timing, essentieel voor de weergavekwaliteit, wordt zo gegarandeerd. Natuurlijk is het gehele ontwerp volledig ‘gebalanceerd’ uitgevoerd en worden louter hoogwaardige componenten toegepast. Het analoge uitgangsbuffercircuit is volledig opnieuw ontworpen en biedt naast ‘audiograde’ uitgangscondensatoren een uiterst lage ruis en hoog dynamisch bereik.

De T2 is voorts voorzien van een nauwkeurige 32 bits digitale volumeregeling, zodat zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit het volume gemakkelijk via de Lumin app kan worden bediend. Er is ook voorzien in een USB digitale audio uitgang, die audiodata in de hoogste bit- en sample rates aanbiedt aan een externe DAC met dito ingang.

Net als alle andere Lumin spelers biedt ook de T2 tal van features die het streamen van muziek tot een uiterst aangename bezigheid maakt. De T2 speelt alle (hoge resolutie) audiobestanden af die je maar kunt bedenken (MQA full decoding, Roon Ready, Spotify Connect, MQA, TIDAL, Qobuz, Airplay en TuneIn Internetradio). Daarnaast biedt PCM & DSD resampling de volledige controle over de bit- en sample rates van je muziekbestanden.

De in eigen huis ontwikkelde Lumin app is geschikt voor zowel iOS en Android en laat niets te wensen over. Het setup menu stelt de gebruiker in staat om tal van eigenschapen van de Lumin streamer in te stellen, maar ook het bedienen van de app zelf, zodat functionaliteit en bediening een positieve bijdrage leveren aan de muziekbeleving. S-Booster : De standaard switch-mode voeding in de T2 is vervangen door een hoogwaardige lineaire voeding, de S-Booster. Deze voeding is krachtiger, stiller en stabieler. Ook is de voeding gescheiden van de T2 waardoor deze elkaar niet negatief kunnen beïnvloeden. Het resultaat is een voller en dynamischer geluid.

Sound : We hebben de Lumin T2 aangesloten in onze luisterruimtes om te beluisteren hoe goed deze klinkt. En we moeten zeggen, de Lumin T2 klinkt uitstekend. Beter dan de voorganger T1 en zelfs de Lumin A1. De ingebouwde DA Converter is duidelijk van zeer goede kwaliteit. De dynamiek, en 3D afbeelding zijn dik in orde. Het geluid is enigszins warm en zeer gedifferentieerd en heeft geen digitaal randje.

Specificaties :

Merk : Lumin Hong Kong
Model : T2
Technische Conditie : 9.5/10
Visuele Conditie : 8.5/10
Type : Streamer met Analoge Uitgangen en 1 Digitale Uitgang
Uitgangen : 1 x Ongebalanceerd RCA, 1 x Gebalanceerd XLR, 1 x USB-A
Resolutie : DSD t/m DSD256, PCM t/m 32bit/384kHz
DAC : 2 stuks ES9028PRO SABRE
Upsampling : DSD 128xClock : 4 low-noise cystal clock oscillatoren
Streamingdiensten : Tidal High Res, Qobuz High Res, Spotify Connect
Overige : AirPlay, RoonReady, TuneInn (Internetradio)
Garantie Ohm-Audio B.V. : 6 Maanden
Kleur : Zwart
Inruil: Bespreekbaar
EDITORS' CHOICE