Monitor Audio Monitor 300 3G zuil luidsprekers

587 x bekeken | geplaatst op 4 december 2023

€ 650,-



kenmerken

Merk Monitor Audio
Categorie Luidspreker front
Type Monitor 300 3G
Serienummer 950259
Conditie Nieuw
Bouwjaar 2020
Geplaatst op 04-12-2023

Beschrijving


Te Koop:

Monitor Audio Monitor 300 3G Luidsprekers.
NIEUW IN ORIGINELE ONGEOPENDE VERPAKKING.
Voorzien van serienummers en bon ter inzage.
In zwart of wit. Per paar €650.-
Alleen Ophalen of in overleg te bezorgen mits niet te ver.

Uitstekende grote 3 weg zuil luidsprekers die gemakkelijk aan te sturen zijn.
Voor wie deze te groot vindt, heb ik ook de iets kleinere Monitor 200
Ideaal voor stereo gebruik maar ook om een Home Cinema set samen te stellen.
Voor andere luidsprekers uit deze serie zie mijn andere advertenties of mail voor inlichtingen.

Specificaties:
Serie: Monitor serie
Type speaker : passief
Principe: 3-weg bassreflex
Frequentiebereik: 35 – 30.000 Hz
Wisselfrequentie: 3.300 Hz
Belastbaarheid: 40 – 150 watt
Gevoeligheid: 90 dB
Nominale impedantie: 8 ohm
Aansluiting: Bi-wiring
Tweeter :1? (25 mm) C-Cam Black dome
Mid: 6,5" (165 mm)
Bass: 6,5? (165 mm) MMP II
Uitvoering: zwart, wit of walnoot
Afmetingen (BxHxD): 201x970x299 mm
Gewicht: 13,7 kg

Deze instap serie van het uitstekende merk Monitor Audio werd geproduceerd van 2020 tot 2022 en is de opvolger van de serie met de oranje speakers.
De aanschafprijs van deze serie werd laag gehouden met budgetkeuzes in het ontwerp die de geluidskwaliteit NIET beïnvloeden. Er werd gebruik gemaakt van kunststof verbindingsstukken waar je toch niet ziet, klemmetjes voor de fronten i.p.v. magneten want mensen halen de fronten er toch niet steeds af. Gebruik van een vinyl afwerking i.p.v. houtfineer – Al deze zaken hebben niets met het geluid zelf te maken. Veel onderdelen die het geluid WEL beïnvloeden zijn afkomstig uit de duurdere series van Monitor Audio.
Zo zijn de hogetonen speakers dezelfde als die uit de duurdere Bronze serie.
Uitstekende luidsprekers voor een goede AV versterker voor filmgeluid, game geluid en natuurlijk muziek.

Dit zegt Monitor Audio zelf over deze serie:
MONITOR AUDIO MONITOR SERIE LUIDSPREKERS
Monitor Audio introduceert met de Monitor Serie de opvolger van de succesvolle Monitor Reference Serie en de derde generatie van deze meest betaalbare luidsprekerserie. In deze serie is technologie van de topseries verwerkt, zoals de C-CAM* hoogeenheid, de MMP II laag-/middeneenheid en de HiVe®II basreflexpoort. De nieuwe strakke vormgeving heeft oranje accenten.
De Monitor Serie bestaat uit de Monitor 50 (boekenplankluidspreker), de Monitor 100 (boekenplank/statiefluidspreker), de Monitor 200 (vloerstaand), de Monitor 300 (vloerstaand), de Monitor C150 Center (midden) en de Monitor MRW-10 (digitale sublaagluidspreker).
De Monitor 50 is, dankzij de opvallend vierkante (200×200 mm) en zeer compacte vorm, eenvoudig te plaatsen op een boekenplank. De iets grotere en meer rechthoekige Monitor 100 kan zowel op een boekenplank als op een statief worden gebruikt. De Monitor 200 superslanke vloerstaande luidspreker is geschikt voor middelgrote ruimtes. De Monitor 300 met een aparte middeneenheid en twee laageenheden is bedoeld voor de grootste ruimtes.
De Monitor C150 middenluidspreker heeft de configuratie van de ‘200’, maar dan geoptimaliseerd voor het middenkanaal. De MRW-10 actieve (100 W) sublaagluidspreker heeft keuze uit 3 standen voor optimale ruimteaanpassing. Dankzij het identieke klankkarakter van alle modellen is voor elke ruimte een passend Home Cinema-systeem samen te stellen: maximale flexibiliteit dus.
De Monitor 50 is de kleinste 2-weg van de serie, maar dankzij de nieuwe 140 mm laageenheid en basreflexpoort is de laagweergave in alle ruimtes, behalve de heel grote, altijd indrukwekkend.
De Monitor 100 2-weg boekenplank/statiefluidspreker met 165 mm laag-/middeneenheid heeft een laagweergave welke die van een vloerstaand model evenaart.
De Monitor 200 is het superslanke vloerstaande 2,5-wegmodel (met 140 mm midden/laag en 140 mm laag) met ongetwijfeld de beste verhouding tussen prestatie en afmetingen. De Monitor 300 is een 3-weg vloerstaand model met 4 luidsprekereenheden: een 25 mm hoog, een 165 mm midden en twee 165 mm laag. Samen met de slanke behuizing en de iets naar buiten staande ‘spikes’ levert dit een ongekend strakke weergave en loepzuivere positionering in het kritische middengebied.
De Monitor C150 Center compacte 2,5-weg middenluidspreker past klankmatig perfect bij de andere modellen.
De Monitor MRW-10 digitale actieve (100 W) sublaagluidspreker met 250 mm laageenheid en DSP-processing heeft een laagweergave tot onder de 30 Hz.

C-CAM (Ceramic Coated Aluminium Magnesium) is oorspronkelijk ontwikkeld voor turbinebladen van straalmotoren: een zeer licht en zeer stijf materiaal.

De Metal Matrix Polymer kunststof conus wordt gevormd via de spuitgietmethode. De opgedampte coating van fijne metaaldeeltjes geeft dezelfde voordelen als een volledig metalen conus (stijf en licht), maar is wel te gebruiken met eenvoudige wisselfilters. De combinatie van lage massa en zeer hoge stijfheid zorgt voor een unieke ‘snelle’ weergave.




EDITORS' CHOICE