EAT C-Sharp met Ortofon Quintet Blue MC demo

1053 x bekeken | geplaatst op 15 september 2022

€ 3.250,-kenmerken

Merk EAT
Categorie Draaitafel
Type C-Sharp
Serienummer xxxx
Conditie Nieuw
Bouwjaar
Geplaatst op 15-09-2022

Beschrijving


Dankzij nieuwe materialen als Carbon Fiber en Termoplastic Elastomer ontwierp Eat een nieuwe superplatte tafel. Het basischassis met laag profiel is gemaakt van MDF met de hoogste dichtheid. Door zijn vlakheid staat deze basis perfect stabiel op elke ondergrond! Op deze basis is de ultra geluidsarme motor gemonteerd evenals 10 dempende voetjes van energieabsorberend TPE (Termoplastic Elastomers = Hightech high energy absorberend dempingsmateriaal). De kegelvormige TPE-kolommen dragen een SANDWICH-subchassis van koolstofvezel en MDF-composiet met ultieme stijfheid. De stijfheid is belangrijk om een ??superstijve basis te zijn voor de toonarm/cartridge en het lager/plateau, aangezien er 100 % geen bewegingstolerantie mag zijn tussen de afstand van de groef en de tracking cartridge. Al het gerommel van de schotel / lager is gericht in de TPE-kolommen. Aan de andere kant van de TPE vermijdt u dat ongewenste energie van motor- en oppervlakte- of omringende trillingen naar het subchassis of zelfs naar de toonarmcartridge leidt.

Het lager is een oversized omgekeerde met een inerte, resonantievrije keramische bal bovenop. Rond het lager hebben we een superzwaar 700g massapunt geplaatst dat alle energie rondom opzuigt. Het stijve koolstofsubchassis helpt alle trillingen in dit massapunt te transporteren. Dus trillingen worden in warmte overgedragen. De plaat zelf is van een speciale legering van zeer inert aluminium en wordt ook gedempt door TPE-inzetstukken. Het bestaat uit 2 delen een subplateau en een hoofdplateau om het plat te houden, hoewel het een zeer hoge massa en kinetische energie heeft. De riem is gemaakt van speciaal antistatisch rubber. Het is gelijmd en vervolgens gepolijst.

De toonarm zelf is een volledig nieuw ontwerp dat alle voordelen van een uniivot-arm combineert met een cardan-ontwerp. De uni-pivot in het midden zorgt er alleen maar voor dat het lager minder belast wordt. Het traditionele Cardan lager zorgt voor een hoge stabiliteit en gebruiksgemak met een zeer lage wrijving. Ook in de toonarm zit een speciaal vet op siliconenbasis om de toonarm / cartridge-resonanties met meer dan 50% te dempen. De buis is weer van carbon, super stijf en stijf. De headshell hebben we gemaakt van speciaal licht en stijf aluminium om een ??perfecte combinatie te krijgen van de voordelen van carbon met de betere innerlijke demping van het aluminium en de mogelijkheid om Highend MC-cartridges strakker te monteren.Een externe DC-voedingseenheid met een AC-generator zorgt voor nieuwe totale schone stroom voor de motor.

Nieuwprijs € 4.745,-
Demoprijs: € 3.250,-

Aanbieder


AudioXperience
Vandaag open (10:00 - 17:30)
Spegelt 66
5674 CD Nuenen
EDITORS' CHOICE