Vimberg Amea

1225 x bekeken | geplaatst op 5 juni 2022

N.o.t.k.kenmerken

Merk * Anders
Categorie Luidspreker front
Type Amea
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2020
Geplaatst op 05-06-2022

Beschrijving


Ons demomodel van de Vimberg Amea in Velvetec White.

Deze luidsprekers brengen een heel bijzondere ervaring!

De Vimberg Amea luidsprekers zijn gemaakt in dezelfde fabriek en van dezelfde ontwerpers als het legendarische hifi-bedrijf Tidal. Het zijn de kleinste modellen in de Vimberg reeks. Dit maakt het echter niet tot een instapmodel. De Amea biedt namelijk hetzelfde prestatieniveau als de Mino en Tonda, maar is ontworpen voor de wat kleinere kamers.

De luidsprekers zijn ontworpen voor nauwkeurigheid en timing. De luidspreker mag niets weglaten, maar ook niets toevoegen. Ontwerper Janczak (Ja de ontwerper van Tidal Audio) wil niet eens een hint van warmte toevoegen. Wat hem betreft is dat de taak van musici en geluidstechnici: 100% resolutie, 0% toegevoegd geluid!

Huidige nieuwprijs is 14.500,-

Stereo-magazine zegt:"Het algehele geluid, in combinatie met de elektronica en bekabeling, is niet van deze wereld, bezit superieur gemak en is ongelooflijk natuurlijk in plaats van spectaculair. Ik heb nog nooit zoiets gehoord van een staande luidspreker.

De Amea trekt zich terug en laat eigenlijk het geluidsbeeld over aan de muzikanten, wat in dit geval een driedimensionaal, perfect verlicht en groot podium blijkt te zijn, zowel breed als diep. Een fantastische spreker!

Qua geluid en kwaliteit absoluut compromisloze standmount-luidspreker, die muziek op het hoogste niveau produceert. Topreferentie."

1 x 30 mm Accuton™ Cell ceramic tweeter
1 x 173 mm Accuton™ ceramic midrange woofer
1 x 220 mm Accuton™ passive radiator

Voor wie op zoek is naar maximale kwaliteit en verder durft te kijken dan bijvoorbeeld B&W, KEF, Focal en Sonus Faber

Aanbieder


Poels Audio
Open op afspraak
Hennesweg 20
6035 AD Ospel
EDITORS' CHOICE