Master Concept One

397 x bekeken | geplaatst op 25 oktober 2020

€ 2.700,-kenmerken

Merk Master
Categorie Luidspreker front
Type Master Concept One luidsprekers
Serienummer 201165
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar
Geplaatst op 25-10-2020

Beschrijving


Master Concept One luidsprekers van Dynamic Solutions in goede staat. De nieuwprijs in deze hoogglans zwarte uitvoering was 8.500 Euro. Ik doe ze weg om na ruim 18 jaren weer een stap te maken met een andere luidspreker.

Gekocht in 2002 als occasion bij een Nederlandse dealer en laten overspuiten in zwart hoogglans door Dynamic Solutions (fabrikant). Ze zijn vervolgens gecontroleerd en hiervan zijn een meetrapporten beschikbaar. Verder zijn de handleiding, beschermende kousen (ze worden niet in doos of kist geleverd), schoonmaakmiddel met poetsdoeken en aankoopfactuur aanwezig.

Het doel van Dynamic Solutions is een realistische reproductie van muziek overbrengen en dat is gelukt. Ze hebben ze mij veel plezier opgeleverd. De speakers spelen prima met vele versterkers en laten upgrades in je systeem mooi horen. Vaak zijn ze vergeleken met Avalon door hun holografische (3D) weergave. Geroemd om hun goede prijs/kwaliteitverhouding. In veel verhalen staat dat ze een grote ruimte nodig hebben, bij mij spelen ze in een kleine ruimte van 2,65m breed en dat gaat uitstekend.

Specificaties volgens de fabrikant:
h x b x d = 105 x 23 x 58 cm
Rendement 89 dB/m/W
Impedantie 8 Ohm
frequentiebereik: 23 - 20.000 Hz +/- 3 dB
gewicht 42 kg/stuk

Citaten uit reviews:
... strakke, gedetailleerde laag ...
... het middengebied spreidt een transparantie tentoon dat ook de liefhebber van elektrostatische weergevers aan zal spreken.
... tonaal prachtig in balans en de plaatsing is messcherp.
... gevoel "live" erbij zijn ...
... natuurgetrouw ...
Het krachtig aangeblazen koper knalt prachtig dynamisch en doortekend uit de luidsprekers waarbij opvalt hoe snel en gecontroleerd de units op impulsen reageren. Geen sprake van naijlen. De bas is gortdroog.
EDITORS' CHOICE