10cm breedband set net als Fostex 103. alleen evenwichtiger

570 x bekeken | geplaatst op 9 juli 2020

€ 170,-kenmerken

Merk * Anders
Categorie Luidspreker front
Type full range basreflex
Serienummer pair
Conditie Nieuw
Bouwjaar 2020
Geplaatst op 09-07-2020

Beschrijving


ter overname een nieuw breedband set.ze staan nog in te spelen,niets mis mee,maar de units kwamen maar niet,allemaal transport problemen enz.dus was ik inmiddels aan wat anders begonnen.duurde zo 4 maanden voordat de units er ineens waren.intussen was ik alweer met een nieuw project begonnen.

deze units zijn fostex 103 copyen.als ik het niet zou zeggen,zou u het niet opvallen. zelfde maat chassis, zelfde conus en linnen randen, alleen deze hebben een gegoten alluminium chassis ( is veel beter tegen chassis resonanties) en een neodynium magneet met gestroomlijnde kap tegen back reflecties.en een hogere Qt ,wat het laag veel voller en meer volwassen maakt als de Fostex 103 units.

overall genomen vind ik deze breedbanders evenwichtiger klinken als Fostex units.zeker bij lange luister sessies.

het nadeel vanwege de hogere Qt is dat de kasten ook groter zijn. 28 liter tov 5 liter voor de fostex 103 units.maar ja als je meer lucht verplaatst komt dat ook ten goede van het laag.deze units spelen een strak ,snel en diep doorlopend laag.zo diep en volwassen.heel prettig om naar te luisteren .het zelfde mid,maar geen oplopend hoog zoals de fostex 103 units wel hebben.en deze units spelen een 28m2 woonkamer zonder probleem ,,dicht".

ook gemakkelijk met een buizen versterker aan te sturen.en spelend te beluisteren.neem eventueel uw eigen ( buizen ) versterker mee.

kasten zijn 28 liter netto.22 mm dik mdf met support binnenin.H x B x D = 51 x 30.5 x 29.5 cm ,blank hoogglans afgelakt dus je ziet elk plekje waar een schroef zit.uiteraard netjes geplamuurd en glad.geeft een speels effect.is weer eens wat anders als dat saaie recht toe recht aan afgezaagde zwart.en bevalt de blanke lak niet,nou wat let u.dit is dan een perfecte ondergrond, even opschuren en lakken.verder goede kwaliteit dempings materialen, vergulde aansluit terminals enz

de standaards: mdf, 50cm hoog zodat de units keurig op oorhoogte zitten. stands zijn kaal,dus af te werken naar eigen smaak.bv 1x een laagje met zwarte verf op water basis en ze zijn al mooi zwart.

de units zitten off-axis,dus met de units naar binnen of buiten ( breder beeld) te gebruiken. en off-axis is beter voor de afstraling en baffle step.een belangrijk iets wat de meeste mensen vergeten.een leuk set, klinkt nu al heel prettig nog niet eens ingespeeld.

kosten materiaal ( zonder de uren werk ) is net over de 200 euro (elke cent is te verantwoorden ). de set mag weg voor 170 euro incl de stands.160 euro zonder stands.

vragen enz. aub even mailen (of appen ). ik ben ivm werk namelijk niet telefonisch bereikbaar

Inruil van een NOS nib 832A ( of equvalent ervan) buis is bespreekbaar. aub geen chinees of rus
EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »