Elipson Futura luidsprekers met diverse accessoires

904 x bekeken | geplaatst op 17 mei 2020

€ 1.145,-kenmerken

Merk Elipson
Categorie Luidspreker front
Type Elipson Futura
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 1999
Geplaatst op 17-05-2020

Beschrijving


Voor de kenner: dit is beslist de overtreffende trap van de Elipson 1303 die ikzelf ook bezit: zwaardere uitvoering en een betere diepergaande bas met meer controle en gemakkelijker aan te sturen. Ook het versterkervermogen dat deze speakers aankunnen ligt hoger dan bij de 1303 serie
De Futura’s zijn uiterlijk en technisch in perfecte oorspronkelijke nieuwstaat. De kast kent geen kringen of ander beschadigingen. Ze zijn van een van de laatste fabricagedata van deze Elipson speakers, zoals aangegeven op de sticker op de achterzijde. Maar dat is beslist geen zorg want de speakerunits zijn verouderingsvrij en opgehangen in originele rubber randen. ze zijn dan ook niet "verbeterd" of aangepast met nieuwe randen, kortom: volstrekt origineel.

De luidsprekerdoeken zijn recent vernieuwd met de originele Elipson foam, afkomstig van de importeur Dik Vaas uit Domburg en via hem van Elipson. Bij die gelegenheid zijn ook de speakerunits bekeken: zoals gezegd: de rubber randen zijn perfect en ook de dome tweeter kent geen beschadigingen.

De Elipson Futura worden geleverd met een set van 4 stuks Soundcare spikes per speaker, alleen al alle acht met een waarde van ruim 100 euro. De biwire jumpers zijn de originele Kimber 8TC ipv die gammele koperen plaatjes. Het zijn officieel 8 ohm speakers.

Voor de hand liggende vraag: waarom doe je ze weg als je er zo tevreden over bent?! Dat komt omdat ik nu een veel zwaardere Gato versterker heb die met gemak 250-500 Watt aankan. Daar ga ik deze sublieme speakers niet mee tergen.
Kenmerkende sound, voorzover te beschrijven: zeer neutraal, beslist niet kil technisch en totaal geen luistermoeheid genererend. De afmetingen zijn: hoogte ca 1,07 meter inclusief de Soundcare spikes, en rondom ca 30x33 cm.
Mijn vraagprijs voor deze speakers is 1145 euro.
Bijgeleverd wordt ook nog een reserve zwart origineel speakerfoam ter waarde van 30 euro en dat dus samen met de 8 x Soundcare spikes en de Kimber 8TC jumpers.
EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »