van Medevoort MA-Tube, het 1e exemplaar uit 1993` Vintage versterker in top conditie, vintage op zijn mooist!

751 x bekeken | geplaatst op 16 december 2019

€ 1.495,-kenmerken

Merk Van Medevoort
Categorie Stereo versterker
Type MA-Tube
Serienummer 30901
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar 1993
Geplaatst op 16-12-2019

Beschrijving


van Medevoort/Audio-Art MA-Tube, het aller eerste exemplaar uit 1993! SNR:30901, een absoluut colectors item en verkereerd in top conditie,, Een zeldzame Vintage versterker van Nederlandse bodem en onze trots, "Ad van Medevoort!

Deze ter overname aangeboden wegens overgang naar Home Theater.
Helaas is er geen ruimte voor Hi-Fi en HT samen;

"van Medevoort Ma-Tube, fraai muzikale en gezonde Vintage buizenversterker uit 1993, verkeerd in top conditie, de versterker en voeding zijn altijd zorgvuldig behandeld en frequent onderhouden.

High-End Vintage buizen audio op zijn mooist!
Shunted Regulated Push Pull (SRPP) buizen versterker met aparte voeding.
Dubbel mono en gebalanceerd opgebouwd.
Afsluit impedantie: 4 en 8ohm.
Vermogen: 2x 10watt. (Pure klasse A) deze met meer vermogen dan menigeen verwacht en denkt. Buizen versterking in klasse A wattage is totaal anders dan transistor/solid-state wattage. De MA-Tube geeft indien gewenst een behoorlijke geluidsdruk,, een ware wolf in schaapskleren, en uiteraard de prestaties om heerlijk relaxt naar "serieuze muziek te luisteren is de Ma-Tube fenomenaal. Voor verdere technische informatie, zie de foto`s.

De glasplaat is verwijderbaar, dit wat de koeling ten goede komt en wisselen van buizen zeer gemakkelijk maakt. De klank en mede de volume van de versterker is naar eigen smaak te regelen, dit door buizen met ieder zo hun eigen specifieke muzikale eigenschappen, zoals klank en versterking/gain te plaatsen, elk merk/type buis heeft zo zijn eigen klankkarakter, dit van puur, realistisch, analytisch tot fluweel zacht en harmonisch warm, dit wat de versterker veelzijdig maakt, men zit namelijk niet vast aan een specifieke klankkleur en idem gedrag van een versterker.

Een "van Medevoort MA-TUBE wordt zelden tot nooit aangeboden, deze is in de jaren 90 een korte periode in zeer beperkte oplage gemaakt. Grotendeels van vM liefhebbers en kenners hebben totaal geen weet van het bestaan van de "van Medevoort MA-Tube, u hoogstwaarschijnlijk ook niet" de MA-Tube is dan ook een zeer zeldzame buizenversterker van vM deze met idem prestaties, de klank kan van puur, realistisch, goudeerlijk, warm en fluweelzacht worden geregeld, dit op "absoluut High-End niveau, een versterker met heel veel controle aan boord, "van Medevoort sound op zijn fraaist.

De fantastische eind-trafo`s (C-Kern) zijn door vM in eigen huis ontwikkeld en gefabriceerd. De Versterker met voeding zijn origineel en beide alleen bij van Medevoort zelf onderhouden en geserviced.

De versterker en voeding zijn intern Zilver en verzilverd opgebouwd, de printbanen verzilverd en beide intern voorzien van "puur zilveren (hard-wire) bekabeling met teflon bemanteling, zie de foto`s.

ONDERHOUD:
2014/2015 Versterker/Voeding: Volume regelaar, potmeter, bronschakelaar, Elco`s (ROE), de nodige condensatoren en relais van de voeding vervangen, de versterker en voeding geheel doorgemeten, en gecontroleerd door vM.
2019: Versterker: Intern gereinigd, Alle kunststof binnenringen v.d speakerterminals vervangen, Cinch bussen voor alle bronnen vervangen.
2019: Voeding upgrade: Alle bekabeling/verbindingen rechtstreeks door-gesoldeerd (Zilversoldeer) en teflon geïsoleerd, voorzien van Eurostekker/220V aansluiting voor gebruik kwalitatieve 220V-Netkabel, de Beker-Elco`s (ROE 2014) v.d voeding gestabiliseerd en de behuizing afgeschermd/geïsoleerd tegen RF/interferentie.

Documentatie van het onderhoud aan de voeding en versterker is aanwezig, mede een Audiopinie magazine uit 1994 waar mede de vM MA-TUBE word besproken met Ad van Medevoort.

Bijgesloten/geleverd:
• 4x 6BQ5/EL84, deze door vM geplaatst bij aanschaf in 1993.
• 4x TAD EL84.
• 4x TungSol EL84.
• 2x Mullard/China ECC82.
• 4x Sovtec ECC83.
• 10x buisringen. (nieuw) voor alle geplaatste buizen. V.V/E.V

---------------------------------------------------------------------------
NIEUWE BUIZEN V.V: Genalex, Gold Lion;
• Phone: 2x 12AX7/ECC83 B759 (gebalanceerd)
• Line: 2x 12AX7/ECC83 B759 (gebalanceerd)
• Fasedraaier: 2x 12AU7/ECC82 B749 (gebalanceerd)
• Fasedraaier: 2x 12AT7/ECC81 B739 (gebalanceerd)

NIEUWE BUIZEN E.V.:
• Sovtec 4x EL84M, N709/7189, Military

€390,00 aan nieuwe buizen, 08-01-2020, factuur Tonefactory aanwezig.
De 12 fantastische nieuwe buizen moeten nog ingespeeld/afgeregeld worden, dit fraais is ter beleving voor de eventuele nieuwe eigenaar van het geheel.

• 2x Hifi-Tuning/Synergistic-Research Supreme-3 Copper, audio-Grade zekeringen (€90,0) 1 voor de voeding en 1 voor versterker, deze een zeer fraaie upgrade, geeft een mooi schoon gedetailleerd geluidsbeeld met hierin heel veel rust".

• Siltech ST-18G3, puur Zilver/Goud interlinks, lengte 60cm, prachtige Vintage interlinks, in nieuwstaat. De interlinks zijn bij geen gebruik vacuüm in plastic bewaard` mede daardoor nog altijd in nieuwstaat,, Deze Vintage interlinks linken prachtig met de Vintage MA-Tube. waarde €140,00, Klank; geen uitleg nodig"

----------------------------------------------------------------------------Nieuwprijs van de MA-Tube in 1993" FL3.000,00, "aankoopfactuur aanwezig.

Een zeer fraaie vintage Push-Pull versterker voor de ware liefhebber, deze die van een serieus muziek makende versterker wilt genieten. Deze versterker moet men gewoon horen, zijn muzikale kwaliteiten zal menigeen verbazen en versteld doen staan, onze oren liegen namelijk niet!,,

Een fris klinkende gezonde serieus muziek makende versterker, een iexemplaar wat mede een gezonde investering betreft, deze versterker verliest uiteraard nooit zijn (muzikale)waarde, deze wordt alleen maar zeldzamer en kostbaarder, dit terwijl u van zijn fraaie muzikale hoogstandjes kunt genieten.

Klinkt zo op schrift allemaal prachtig, neem eventueel bij interesse uw eigen apparatuur/bekabeling mee en kom uitgebreid en op uw gemak luisteren en overtuig uzelf van deze serieuze versterker. Daarmee uiteraard rekening houdend dat een goede luistersessie zijn tijd nodig heeft, dit het goed warm/inspelen van de apparatuur. Na 40 jr ervaring in de prachtige audiofiele wereld weet ik wat er nodig is om praktisch te luisteren bij bezichtiging. Aparte/eigen stroomgroep voor de audio is aanwezig, het veilig en bekwaam aansluiten van uw meegenomen apparatuur is 100% veilig en gewaarborgd

Vaste-Prijs €1.495,00 deze betreft al het genoemde in deze advertentie!

(De 8 nieuwe Genalex Gold Lion buizen, 4 nieuwe Sovtec buizen, Siltech ST18-G3 interlink en de HiFi-Tuning audiograde zekeringen vertegenwoordigen een waarde van €620,00)

Op onzinnige email en lagere biedingen wordt niet gereageerd.

"GEEN LOSSE VERKOOP VAN GETOONDE ITEMS"

"GEEN VERZENDING"! ALLEEN OPHALEN/BEZICHTIGING,!
EDITORS' CHOICE