ARTIKELOnkyo

Onkyo, Aldenkamp, Dagetti en Vogel’s

Het toch al uitgebreide assortiment van Havoned bestaat voor een groot gedeelte uit stijlvolle oplossingen om audio- en/of videoapparatuur mooi te kunnen plaatsen of ophangen. Geheel nieuw is de speelse meubellijn Varic. Strak grijze meubels met standaard een lossen module als een lade of een klepcompartiment. Naar wens in te delen en leverbaar in diverse kleuren. De constructie is vrij massief maar wordt door het gebruik van de felle kleuren toch luchtig en het draagvermogen is groot, waardoor de gebruiker moeiteloos alle apparatuur in of op het meubel kwijt kan. Leverbaar vanaf 299 euro, inclusief module naar keuze en voorzien van een interne stroomvoorziening.

Aldenkamp heeft onlangs ook de luxere Elements lijn uitgebracht, waarin de klant zelf een erg stijlvolle combinatie kan maken van stijlvolle meubeldelen met een melkglazen of houtfinish afwerking. En het vorig jaar geïntroduceerde Aldenkamp by Munari is uitgebreid met de Modena-lijn. Deze meubels zijn leverbaar in de kleuren zwart, zilver of wit en bestaan uit een combinatie van glanzend afgelakte delen met glazen accenten in diezelfde kleurstelling. Design alom. De meubels hebben zelf een ingebouwde stroomverdeler met schakelaar om onnodig lelijke kabels te voorkomen en de chique verlichting is eveneens uit te schakelen. Deze meubels worden zwevend gemonteerd op de wand en de glazen voorzijdes maken het mogelijk om de apparatuur in het meubel te blijven bedienen.

Het bekende merk Vogel’s heeft een gedaanteverwisseling ondergaan. De verpakkingen hebben een nieuw uiterlijk en de producten zelf zijn wat persoonlijker van aard geworden met een heus label aan de beugels en een begeleidend schrijven in de verpakking. Nieuw is de uitbreiding van de Thin-serie met een M (medium) line-up. Nu kunnen led-televisies stijlvol worden opgehangen tegen een wat meer schappelijke prijs. Geldig voor schermen vanaf 66 cm. en leverbaar vanaf zeventig euro. De tabletmarkt wordt door Vogel’s ook breed ondersteund en onder de verzamelnaam Ringo kunnen pads van alle merken nu worden beveiligd, opgehangen en er is nu zelfs een ophangbeugel met zwenkarm en een 360 graden draaibaarheid. Handig voor bijvoorbeeld een keuken met de tablet als receptenboek.

Onkyo
De importeurs van de merken Onkyo, Quadral en Real-Cable hadden net als afgelopen jaar weer veel hardware meegenomen naar de huisshow. De succesvolle home theater receivers van Onkyo zijn vernieuwd met mooiere vormen, nog betere specificaties vernieuwde decoders aan boord. Nu is netwerkfunctionaliteit al verkrijgbaar vanaf de TX-NR509 (i.p.v. de 608 als instapper afgelopen jaar). Helemaal leuk is dat vanaf de TX-NR609 de netwerkservices van Spotify worden ondersteund. Het nieuwe topmodel receiver, de TX-NR5009, stond opengewerkt op de show om de mooie opbouw van het vlaggenschip aan de bezoekers te tonen.

Ook pakketten van Onkyo lopen hard. Het jongste totaalpakket bestaat uit een netwerkreceiver, Blu-ray speler en vijf THX-gecertificeerde speakers met bijpassende actieve subwoofer. Deze HT-S9405 ken een prijskaart van slechts 1099 euro. Op de bovenversieping stond ook dit jaar weer een referentieset te spelen op een scherm van Projecta en speakers van Jamo. Hier stond de nieuwe home theater voorversterker (PR-SC5509) samen met de succesvolle speler BD-SP809 met flink geweld zijn kunsten te vertonen. Het loopwerk dat Blu-ray, cd en netwerk ondersteunt is met een prijskaart van slechts 529 euro volgens de importeur zeer succesvol.

In stereo heeft het merk ook genoeg te bieden. Onlangs nog zijn de versterker A9070, de C7070 cd-speler en de bijpassende netwerk tuner (streamer) T4070 geïntroduceerd. Helaas waren deze tijdens de WOW! Wintershow niet beschikbaar. Maar dat het merk ook in de instapklasse stereo flink aan de weg timmert blijkt uit de nieuwe TX-8030 receiver met het bijpassende cd-loopwerk C-7030. Nu al een groot succes volgens de importeur. De set kost net iets meer dan 500 euro en biedt een flinke hoeveelheid muzikaliteit in mogelijkheden. Verkrijgbaar in zilver en zwart. Binnenkort krijgt de receiver een luxere uitvoering, die naast het bestaande model gevoerd zal gaan worden voor 399 euro. Deze TX-8050 ondersteunt ook internetradio en kan via de netwerkaansluiting ook MP3 of WAV streamen.

Een niet te onderschatten deel van de totale hifimarkt zit in microsystemen. Onkyo introduceert de in diverse fleurige uitvoeringen (waaronder de door diverse autofabrikanten toegepaste kleur bruin metallic) de CS245 Colibrino serie. Een compleet instapmodel met iPod dock, radio, cd-speler en versterking aan boord met twee stijlvolle luidsprekers in bijpassende kleuren. De prijs ligt op net geen 270 euro. Het iPod dockingstation van Onkyo –de ABX-100- krijgt binnenkort een opvolger met wifi-ondersteuning. Deze ABX-200 zal waarschijnlijk vanaf januari 2012 verkrijgbaar zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE