ARTIKELDynaudio

Na De Pauze

De eerste helft van de voorstelling duurde toch wel wat langer dan gepland, maar ik ben er van overtuigd dat de hele zaal zich geen moment heeft verveeld. Na de pauze was het eerst de beurt aan de band die Jan Douwe had gevraagd voor de opnamesessie. Het bleek een openbaring te zijn. De jonge Belgische zangeres Selah Sue (ze is pas 18) treedt normaal solo op, maar voor deze gelegenheid werkt ze samen met de bassist en drummer van een andere fijne Belgische act, namelijk Milow. Haar stem druipt van de soul, en heeft een uiterst charmant rafelig randje. Let op mijn woorden, we gaan meer horen van deze dame! Hier is een artikel over Selah Sue te lezen. Bijzonder aan deze avond was overigens ook dat de zaalversterking geheel werd verzorgd door een kostbare high-end set van Dynaudio luidsprekers met McIntosh versterking. De wereld op zijn kop dus, want het doel van hifi was toch om het theater in je huiskamer te brengen? Lees er hier meer over.


(Jan Douwe geniet zelf ook van Jackson Browne)

Na het optreden van de band regende het weer prachtige anecdotes, ondersteund door de  heerlijke muziek uit het 2-meter archief. Een unieke, werkelijk sublieme (en hilarische) afsluiter van Jackson Brown had niet beter gekozen kunnen worden. En als kers op de slagroom viel Zwolle ook nog eens de eer te beurt om de pre-sale van de gloednieuwe 2 Meter overzichts-CD te krijgen. Dik twee dagen voordat hij officieel in de winkel ligt kon het Zwolsche publiek al een exemplaar kopen, en daar werd na afloop bij de meet-and-greet natuurlijk enthousiast gebruik van gemaakt. Lees hier meer over deze nieuwe driedubbelaar.


(Veel belangstelling bij de pre-sale)

Tot slot van dit stuk rest mij nog een oproep aan de lezers te doen om toch vooral een kijkje te komen nemen op één van de volgende elf voorstellingen voor een avond uniek vermaak. En afgaande op de drukte in Zwolle zou het verstandig kunnen zijn om snel te reserveren. U kunt nog terecht in:

Februari:
12-02-2009 - Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden
19-02-2009 - Cultureel Centrum, Harderwijk
20-02-2009 - Schouwburg De Kampanje, Den Helder
25-02-2009 - Theater De Purmaryn, Purmerend

Maart:
05-03-2009 - Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven
09-03-2009 - De Kleine Komedie, Amsterdam
17-03-2009 - Theater De Tamboer, Hoogeveen
21-03-2009 - Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
25-03-2009 - Schouwburg Het Park, Hoorn
26-03-2009 - Het Zaantheater, Zaandam
28-03-2009 - Stadstheater, Zoetermeer

Kijk voor meer informatie op: www.d2bv.nl of lees het artikel uit Hifidelity.

MERK

EDITORS' CHOICE