Unison Research P70 geïntegreerde buizenversterker

Een gloednieuwe buizenversterkerlijn van het Italiaanse merk Unison Research? Mamma Mia! Precies dit was mijn eerste reactie toen ik in 2007 tijdens de Top Audio Video show in Milaan op de Unison Research/Opera stand de nieuwe P70 geïntegreerde buizenversterker voor het eerst kon aanschouwen. Ik was volslagen verrast want dit product zag er niet alleen heel anders uit dan de bekende lijn single ended buizenversterkers van dit merk, maar ook de technische achtergronden bleken sterk afwijkend te zijn.

 De P70 is namelijk werkzaam volgens het bekende en veel effi ciënter werkende push-pull principe. Voor Unison Research heel lang een absolute `not done`. Maar met de P70 hebben de ingenieurs afgerekend met de nadelen van push-pull. In hoeverre dit directe gevolgen heeft voor de uiteindelijke klank zal uit onderstaande test moeten blijken.

Iedere keer wanneer ik een nieuwe loot van deze nabij Venetië gelegen fabrikant in huis krijg, stijgt voor mij de spanning en krijg ik klamme handen bij het in ontvangst nemen van de meestal loodzware kartonnen doos. Unison Research is één van de weinige merken die voor mij synoniem is geworden voor prachtig klinkende en tegelijkertijd gracieus, en degelijk gebouwde audioproducten. Ook met de komst van deze nieuwe versterker word ik hierin niet teleurgesteld, want wat uit de doos komt is bijna een kunstwerk op zich en er is geen ander merk wat mij bekend is wat er ook maar in de verte qua vormgeving op lijkt. De 35(!) kilo zware versterker bezit een zeer afwijkende, uitgesproken vormgeving met sterk gebogen flanken waarbij de versterker kleiner lijkt dan hij feitelijk is.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE